“Anayasamızın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesine AKP’nin gücü yetmeyecektir”

6 Şubat 2013 18:07

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şube Başkanı Mümtaz Çapçı, Laiklik ilkesinin Anayasamızda yer alışının 80. Yıl dönümü olan 5 Şubat Laiklik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çapçı’nın mesajı şöyle: “Türk demokrasisinin temeli, çağdaş ve bağımsız Türk Toplumunun bağ dokusu olan laiklik ilkesinin Anayasamızda yer alışının 80. Yıl dönümüne ulaştık. .

Cumhuriyet Devrimlerinin iç ve dış düşmanları, el ele vermişler, tam da bu yıldönümüne denk getirerek, “Kadınları ikinci sınıf insan” yerine koyan bir giyime, başta eğitim olmak üzere kamusal alanlarda sergilenme yolunu açarak laik düzenimizi yıkmaya kalkışmış bulunuyorlar.

Yurdumuzda bu saldırılar, yakın zamana değin, açıkça Ulusal Egemenliğin küfür olduğu söylenerek, yani doğrudan doğruya Demokratik düzeni yıkma amacı ortaya konularak yapılmaktaydı. Bu gün ise din kılıfı altında yapılmaktadır.

Demokrasinin özü olan laiklik ilkesinin anayasamızda, değiştirilmesinin önerilmesi bile önlenmiş olarak yer alışının 80. yıldönümünde, Türk üniversitelerini ve giderek tüm kamusal yaşam alanlarını din baskıcılığı altına almaya yönelen, bu nedenle demokrasiye karşı darbe niteliği taşıyan yasa ve anayasa değişikliği girişimlerinin başarısızlığa uğratılması, Cumhuriyet Türkiyesi’nin bağımsız varlığının, güvenliğinin en başta gelen bir gereğidir.

Türk ulusu,  Atatürk’ un :

“İnsanlıkta dine ilişkin duygular bilim ve tekniğin ışıklarıyla dupduru olup yücelmedikçe, din oyunbazlarına her yerde rastlanacaktır.” Cumhuriyeti koruyan ve kollayan kurumlar 05 Şubat 1933’de  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün  Bursa Nutku’nda söylediği gibi; Bu gün yine din  oyunbazlarını mahcup ederek bir kez daha planlarını bozacaktır.

Bugün emperyalizmin oyunlarıyla üniter yapısı sürekli tehdit altında olan, dünya ekonomik krizi karşısında en kırılgan ekonomilerden biri durumundaki, sosyal güvenlik altyapısı ortadan kaldırılan, kamu mallarının haraç mezat satıldığı bir ülkede, Anayasamızın değiştirilemez  maddelerinin değiştirilmesine AKP iktidarının gücü yetmeyecektir”.

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...