Merkezim Her Yerde projesi tam gaz

18 Mayıs 2018 18:11

Merkezim Her Yerde Projesi ile Eğirdir Aydoğan Köyü İlk ve Orta Okulu ziyaret edildi.

Isparta Gençlik Merkezi, köy okullarında eğitim gören kardeşlerimizi ziyaret etmeye, gönülleri fethetmeye devam ediyor. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından uygulamaya geçirilen Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle Projesi Eğirdir ilçesi Akdoğan Köyü Orta ve İlkokullarında öğretim gören öğrencilerle hayat buldu.

30 gönüllü gencimiz ile gerçekleştirilen Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle projesinde gençlerin gönüllü olarak sorumluluk duygularını geliştirildi, topluma daha duyarlı bireyler kazandırıldı ve kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere üniversite öğrencileri aracılığıyla vizyon oluşturuldu.

Merkezim Her Yerde Köy Okulu Öğrencileriyle Projesi ile köy okullarında eğitim – öğretim gören öğrencilerle üniversite de eğitim gören gençlerin bir gün boyunca zamanlarını verimli bir şekilde geçirmesinin amaçlandığı proje de üniversiteli ve gönüllü gençlerin bir araya geldiği grupların tüm sınıflara dağılması sağlanarak ve o sınıflardaki öğrenciler ile “kardeşlik iklimi” oluşturuldu.

Üniversiteli gençlerle köy okulunda eğitim gören öğrenciler öğle yemeğini birlikte yedi ve paylaşmayı birlikte öğrendi. Köyde okuyan gençlerin kullanabilecekleri oyun alanları hep birlikte çizilip boyandı. Geleneksel Sokak Oyunlarının hep birlikte doyasıya oynandığı Merkezim Her Yer projesinde ayrıca Akdoğan Köyü Orta ve İlkokullarında öğretim gören öğrencilere futbol topu, badminton raketi, topu ve filesi, basketbol topu ve filesi, hikaye kitapları, mangala seti, balon, vb hediyeler dağıtıldı.

 

Bu haber 430 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...