Çocuk Kaçırma Tatbikatı yapıldı

20 Mayıs 2018 11:07

Isparta Şehir Hastanesi'nde bebek ve çocuk kaçırma tatbikatı yapıldı. Acil durum yöntemi olan "Pembe Kod" tatbikatında yeni doğan servisinde kaçırılmak üzere olan bir bebek güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

Isparta Şehir Hastanesi’nde yeni doğan, bebek ve çocuk hastaların güvenliğinin sağlanması konusunda yürütülen tüm diğer uygulamalara rağmen, herhangi bir şekilde bebek ya da çocukların güvenliğinden şüphe duyulması ve kaçırılmasının tespit edilmesi durumunda, acil müdahale yöntemlerini belirleyerek, önlenmesini sağlamak amacıyla uygulanan “Pembe Kod” uygulaması yapılan tatbikat ile yerinde değerlendirildi.

Öte yandan Isparta Şehir Hastanesi'nde bebek ve çocuk

kaçırma tatbikatı yapıldı. Acil durum yöntemi olan "Pembe Kod" tatbikatında yeni doğan

servisinde kaçırılmak üzere olan bir bebek güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Isparta Şehir Hastanesi'nde yeni doğan servisinde tedavi için bulunan bebek veya çocuk hastayı kaçırma girişiminin veya kaçırma durumunun tespit edilmesi halinde uygulanan acil durum yönetim aracı olan "Pembe Kod" uygulaması tatbikatı yapıldı. Hastanenin Doğum Servisinde düzenlenen tatbikatta senaryo gereği bir kadın kucağındaki bebek ile çıkışa doğru ilerliyor. Hemşire durumu tespit ederek "Pembe Kod" alarmı veriyor. Güvenlik birimleri harekete geçiyor. Çıkışlar tamamen kapatılıyor. Bebek veya çocuk bulunana kadar kimse içeri ve dışarı girip çıkamıyor. Ve kadın çıkış kapısında güvenlik görevlileri

tarafından yakalanıyor. Bir an önce polise haber veriliyor.

ÇIKIŞ KAPILARI BARKOD OKUYUCULU

Öte yandan Bebek kaçırma vakalarına karşı hastanenin yeni doğum servisinin çıkış kapıları

barkod okuyucu ile açılıyor. Servisi giriş ve çıkış yapan kişiler kontrolden geçiriliyor. Kapılar

güvenlik görevlilerin barkod okuyucusunu kullanmadan açılamıyor

 

Bu haber 397 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...