“99. yılımız kutlu olsun”

20 Mayıs 2018 11:14

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Yılmaz Ertekin; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Ertekin’in mesajı şöyle: “Birinci Dünya Savaşı sonunda, ülkemizin birçok yeri, savaşı kazanan devletler tarafından işgal edilmişti. Yurdumuzu bu durumdan kurtarmak üzere Atatürk, 19 Mayıs, 1919 da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak, “ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” Sloganı ile Kurtuluşa ilk adımı atmıştır.

Üç yıl süren ve topraklarımızın büyük bir alanında yapılan savaşlar sonucunda saltanat ve padişahlık devri kapatılıp, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah arkadaşları ile birlikte Cumhuriyet ilan edilmiştir.  Bu anlamlı kurtuluşun ilk adımı olan 19 Mayıs Türk gençliğine armağan edilerek, bayram ilan edilmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın, bu şanlı ve şerefli günün bugün 99. Yıldönümünü kutlamaktayız.Bu değerli mirasa ve gençliğe sahip çıkmak da öncelikle Devletin ve siyasi güçlerin görevidir.

Bu bağlamda zorlu bir mücadelenin önderi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, sözümü, Atatürk’ün gençliğe seslenişi ile bitiriyorum. “..Geçmişte batı senden, Türk’ten çok geriydi, eğer bugün batı, teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, Ey Türk çocuğu o suç senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin sonucudur.  Çok Zekisin bu belli, fakat zekânı unut, daima çalışkan ol…”

 

 

Bu haber 426 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...