19 MAYIS’I GURURLA KUTLADIK

21 Mayıs 2018 18:13

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışının 99. Yıldönümü Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıldönümü kutlamaları saat 09.30’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtı çelenk sunma töreniyle başladı.

Törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Kutlamalar Işıkkent Spor Salonunda devam etti.

                Kutlamalara Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı P. Alb. Ferat Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının hemen ardından Günün anlamı ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek yaptı.

İl Müdürü Gevrek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele meşalesini yaktığı günün 99. Yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten, yolumuzu aydınlatan cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’da var olan bağımsızlık ve mücadele ruhunu görüp, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında istiklal mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yönünde ilk adımını atmak amacı ile yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır. Düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs aynı zamanda bir varoluş mücadelesidir. Vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir. Bizler de geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmak için, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için sarf ediyoruz.

Gençlerimize güveniyor, onların yüzündeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz. Kurtuluş mücadelemizin başlangıç noktası olan bu özel günün 99. Yıl dönümünde, Tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Hepinize sevgi ve saygılar sunarım”  dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından sırayla Gençlik Merkezi Polifonik Korosu, ilimiz Taekwondo  sporcuları, Gençlik Merkezi Keman Grubu, ilimiz Karate sporcuları, Gençlik Merkezi ‘Grubunu Kur Gel Yarışması’nda birinci olan grup performanslarını sergilediler.

Kutlamalar Cimnastik Antrenörü Musa Kıvrak ve Gülder Salıcı eşliğinde sporcuların gösterileriyle devam etti. Tüm performanslar gibi Cimnastik gösteriler büyük beğeni topladı.

Gençlik Merkezi üyesi gençlerinden 18-23 Yaş Kategorisi Gençler Arası Türk Müziği Yarışmasında Solo Kız Akdeniz Bölge Birincisi Kübra Eker ve 24-29 Yaş Kategorisi Gençler Arası Türk Müziği Yarışmasında Solo Erkek Bölge Birincisi Özkan Doğan performanslarıyla devam eden kutlamalar, SDÜ öğrencileri step aerobik gösterileri ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları tarafından Kafkas gösterileriyle sona erdi.

Kutlamalarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Haftası Spor Etkinliklerinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Sporculara ödülleri Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı P. Alb. Ferat Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç tarafından takdim edildi.

Törenin sonunda Isparta Valisi Şehmus Günaydın, kutlamalarda emeği geçen İl Müdürlüğü antrenör ve personeli tebrik etti.

 

Bu haber 359 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...