Kebapçı Kadir işletmecisi Başarı Ödülü aldı

6 Şubat 2013 18:13

İstihdam yaratmak, ekonomik aktörleri, bölgeye çekmek, geliştirmek, hatta; Bölgede tutmak amacında olduklarını belirten Kebapçı Kadir Sahibi Hüseyin Açıkalın; “Bu amacımız doğrultusunda, Bölge insanımıza daha yüksek, daha müreffeh bir hayat standardı sunmuş olacağımızdan hiç bir şüphemiz yoktur. Markamızın önemine binaen, yeni ürünlerimiz için de uzmanlaşma mantığını ön planda tutmaktayız” dedi.

Kebapçı Kadir; İstanbul Lacivert Restaurantta Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından Mevlana’nın baş aşçısı Ateş Baz-ı Veli adına düzenlenen “Mutfak Kültürü Ödülleri” programında “Kendi Yöresi ve Bölgesi Yemek Kültürü” alanında başarı ödülü aldı. 

Kebapçı Kadir Sahibi Hüseyin Açıkalın; önceki gün düzenlediği basın toplantısında, bu başarı ödülünün; bölgemiz ürünleri tanıtımı açısından, aynı zamanda; Isparta’nın tanınması, turizm değerlerinin bilinmesi, bölgesel rekabet gücü kavramının amaca ulaşması bakımından oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Açıkalın, şunları söyledi: “Öncelikle; firmamızın almış olduğu bu ödül töreninde bizleri yalnız bırakmayan, mutluluğumuzu paylaşmak üzere İstanbul’a kadar gelerek bizleri onurlandıran, Isparta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın beyefendiye, İl Genel Meclisi üyesi ve Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir beyefendiye, Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel ve saygıdeğer eşlerine, Isparta Belediyesi Basın Müdürü Hasan Parlakyıldız beyefendiye ve İstanbul’da yaşayan Ispartalı işadamlarımıza, gazeteci köşe yazarı A.Zafer Arısoy beyefendiye, ayrıca Anadolu Halk Mutfağı dernek başkanı Adnan Şahin beyefendiye çok minnettar olduğumuzu belirtiyorum.

1851’DEN BUGÜNE 4. KUŞAK

Kebap sektörümüz, hedeflenen bölge, bölgesel rekabet gücü kavramı ve hedeflenen

sonuçlara göre; farklı kullanım alanlarına sahip bulunmaktadır. Rekabetin; hangi alanlara ve hangi amaçlara hizmet edeceği ve gerekse hangi açıdan ele alınması gerektiği hususuna bağlı kalmasına neden olmaktadır. Bundan dolayıdır ki; yaptığımız bu çalışmada; güçlü firmaların göstermiş oldukları performans, projeler, deneyimler, yatırımlar kısaca; sektörümüzdeki rekabet gücü, bizleri kapsamlı bir şekilde, öncelikle “Kebapçı Kadir” markamızın, sonrasında, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği güç, vizyonumuz, misyonumuz, 1851 den bugüne 4. Kuşak olarak aldığımız terbiye, titizlik ve iş ahlakımız ile birlikte, bu sektörde yol almanın mutluluğunu yaşamaktayız.

“ ‘FIRIN KEBABI’ MARKAMIZI HER GEÇEN GÜN BÜYÜTTÜK ”

Özellikle; Batı Akdeniz yani Teke Yöresi, Toroslar, Yörükler diyarı olan Isparta ilimizde , dedelerimizden kalan “fırın kebabı “ markamızı her geçen gün büyüterek, geliştirerek bu günlere kadar taşıyan yeni kuşaklara sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, ölenlere de Allahtan

rahmet diliyorum. Mutlak üstünlüğe sahip olduğumuz yöresel ürünlerimizi misafirlerimizin

tatmalarına, satın almaları zorunluluğuna, gülen yüzümüzle hissettirerek, bölgemizde bu sektörde, var olan vasıflı insan gücümüzü, teknik bilgi birikimimizi ve sosyal birçok

faktörümüzü de misafirlerimize sunarak siz değerli hemşerilerimizin destek ve katkılarını gücünü arkamıza alarak ve bizlere yüklenen hemşehricilik bilinciyle, Anadolu Halk Mutfağı derneğinin Türkiye'de 81 il arasında 2 yılda bir yapılan, Mevlana’nın adı tarihe mal olmuş baş aşçısı “Ateş Baz-ı  Veli adına, düzenlenen “Mutfak Kültürü Ödülleri “ hakeden sahiplerine verilmiştir.

“MEMLEKETİMİN MUTFAĞINI TEMSİL

ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUM”

21 aday içerisinde, 7 ayrı kategoride, 7 ayrı ödülden birine sahip olduğumuz bu ödülü ve memleketimin mutfağını temsil ederek bu ödülün gururunu yaşamayı, öncelikle; Isparta’da bizleri bu ödülü almamıza vesile olan Isparta halkına armağan etmek istiyorum.

Konya, Adana, Gaziantep, Urfa, Trabzon gibi kendini ispatlamış mutfağında çok güçlü

durumda olan iller arasında, ayrıca; Paşabahçe, Hisar, Thy, Beltur, Şirvan, Tire

Kaplan, Kervansaray, Lale, Atila Dorsay, Nurçin Tay, Başaran Ulusoy, Vedat Minör gibi

ünlülerin beraber karar verdikleri bir organizasyonla, Akdeniz bölgesinden “Kendi

Yöresi ve Bölgesi Yemek Kültürü” alanındaki almış olduğumuz başarı ödülü,”

bütün uluslar arası gurmelerin dikkatini çekmiştir.

“TESİSLEŞMEDE SONA GELDİK”

Bu başarı ödülü, bölgemiz ürünleri tanıtımı açısından önemli olup, aynı zamanda;

Isparta ilimizin tanınması, turizm değerlerinin bilinmesi, Bölgesel rekabet gücü kavramının amaca ulaşması, ve buna bağlı ürünlerimizin satışını da fevkalade önemli görmekteyiz.

Tesisimiz; Kebapçı Kadir ürünleri öncelikle ''fırın kebabımız, kabine pilavımız,

sonra da yerel tatlılarımız olan ‘Tosmankara ve Çakal Helvaları'' ile dikkat çekmeyi

başarmıştır. Tesisleşme konusunda sona geldiğimiz imalat fabrikamızın açılışını da,

siz değerli hemşehrilerimizle beraber yapmak bizlere ayrıca mutluluk katacaktır

diye düşünmekteyiz.

“UZMANLAŞMA MANTIĞI ÖN PLANDA”

Çevremizde istihdam yaratmak, Ürün çeşidimizin bolluğu ve zenginliğimizi fırsat bilerek, ekonomik aktörleri, bölgeye çekmek, geliştirmek, hatta; Bölgede tutmak amacındayız.

Bu amacımız doğrultusunda, başarılı olduğumuz takdirde; Bölge insanımıza daha yüksek, daha müreffeh bir hayat standardı sunmuş olacağımızdan hiç bir şüphemiz yoktur.

Ürettiğimiz ve satışa sunduğumuz ürünlerimizde markamızın önemine binaen,

Yeni ürünlerimiz için de uzmanlaşma mantığını ön planda tutmaktayız.

Bu duygularla;

Sizlerle beraber bu ödülümüzün öncelikle Isparta’mıza, Batı Akdeniz bölgemize ve

Türkiye’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”.

 

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...