Bacaklardaki derin damar yetmezliğine ameliyatsız tedavi

24 Mayıs 2018 18:56

SDÜ Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Yavuz, sadece varis çorabı önererek geçiştirilen derin damar yetmezliği rahatsızlığı ile ilgili özel bir cihaz ve tedavi yöntemi geliştirdiklerini söyledi.

Bacaklarda görülen derin damar yetmezliğinin tedavisi artık SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde mümkün. Kalp-Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Yavuz, özel bir cihaz ile geliştirdikleri tedavi yöntemi ile derin damar yetmezliğini ameliyatsız olarak tedavi edebildiklerini anlattı. Yetmezlik yaşanan derin damarlara dokunmadan çevresine özel bir sıvı vererek tedavi uyguladıklarını kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:

“Dünyada derin venöz yetmezliği, derinlerde toplardamar hastalıkları ile ilgili bilgi ve ameliyat tarzı yok. Biz bununla ilgili çalıştık. Üretici bir fabrikadan yardım aldık. Özel bir cihaz yaparak derin toplardamarlara dokunmadan, çevresine özel bir sıvı vererek kaçağı azaltıyoruz. Ameliyatsız olarak derin damarlar tedavi edilmiş oluyor. Derin damar yetmezliğini tedavi ediyoruz.

Şu an bu yöntem Sağlık Uygulama Tebliği’ne de girdi. Burada yapıyoruz. Bu konuda bir buluş yaptık. Dünyada bununla ilgili bilinen bir bilgi yok.  Bu cihazı özel bir merkezde yaptık. Yerli üretim.

O merkezde birlikte geliştirdiğimiz malzeme. Çevresine ilaç veriyoruz. Damarı kendi halinde korumuş oluyoruz. Bu alanda büyük rahatsızlıklar vardı. Dünyada tedavisi yok. İnsanlara varis çorabı veriyorsunuz veya ilaç. Ama geçirmiyordu.”

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...