Vatandaş seçim hakkında Görüş bildirmekten korkuyor

24 Mayıs 2018 19:04

Isparta muhabiri şehrin nabzını ölçmek için kent merkezinde vatandaşlarla konuştu. Kimi seçimin masraf olduğunu, kimi zamanın yanlış olduğunu kimi de ekonominin istikrarsızlığından şikayetçi.

                24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde partililerin seçim hazırlıkları sürüyor. Isparta muhabiri, seçim öncesi halkın nabzını tutmak istedi. Ancak vatandaş yorum yapmaktan ve ismini vermekten kaçınıyor.

                Muhabirimiz 6 kişiyle seçim hakkında konuşurken sadece 1 vatandaş ismini açıklayıp fotoğraf verebildi. Diğer vatandaşlar ise “Şimdi konuşmayalım, yanlış bir şey söylemek istiyoruz” yorumları yaptılar.        

Milletvekilleri adaylarını da eleştiren vatandaşlar, Isparta’da yaşayan vekil adayların olmamasından şikayetçi.

“TÜRKİYE’NİN DURUMU VAHİM”

                Emekli Halil İbrahim Çalışıcı, “Bu seçimi iyi görüyoruz. İnşallah İyi Parti geçerde vatandaş rahat eder. Baştaki iyi olursa adaylar da iyi olur. Seçimi çok doğru buluyoruz. Çünkü çiftçi, garibanları Türkiye’yi bitirdiler.  Türkiye’nin durumu vahim. Çiftçi arazisini ekemiyor. Benzin mazot aldı başını gidiyor” dedi.

“VATANDAŞ SIKINTIDA”

                Yine emekli bir vatandaş ise,  “Şuan da memleketimiz büyük bir sıkıntı içerisinde. Vatandaş sıkıntıda. Bu seçimin olması devletimiz için iyi değil. Herkesin kendine göre adayı var. Her partinin de kendi birinci sıraya ayırdığı adaylar baya başarılı sayılır. Her partide aynı eşdeğer Isparta için. İnşallah iyi bir seçim olur. Memleketimize hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.

“ŞİMDİ SEÇİM ZAMANI DEĞİLDİ”

                İsmini gizleyen emekli bir vatandaş ise “Seçim hakkında ben diyorum ki bu iktidardan memnun değilim. Şimdi seçim zamanı değildi. Bu kararı olumlu bulmuyorum. Seçim erkene alındı. Doğru bulmuyorum. 315 milletvekili varken hiç doğru değil.  Bununla idare edemeyen hiçbir şeyle idare edemez” dedi.

“DOLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR”

                Bir vatandaş ise ekonominin bir hayli sıkıntı olduğunu belirterek, “Seçim için hayırlısı olsun diyoruz. Hayırlısı kimse o olsun. Türkiye’nin iyi olmasını istiyoruz. Bu duruma göre seçim olmalı. Dolar aldı başını gidiyor. Durumlar kötü” diye konuştu.

“HER SEÇİM BİZİM MİLLETİMİZİN SIRTINA BİR BÜYÜK”

Seçimin masraf olduğunu düşünenlerde var. Bir vatandaşımız, “Seçimi erken olduğu için doğru bulmuyorum. Her seçim bizim milletimizin sırtına bir yük. Adaylar çok fazla fazla olduğu içinde bölünme oluyor. Sonucun değişeceğini düşünmüyorum. Sadece boşuna masraf. Gönül isterki en iyi olan kazansın ama yine aynı şeyler aynı yoluna girecek. Çay kuyruğunda bekledik, tüp kuyruğunda bekledik, şeker kuyruğunda bekledik diyen kesim şuan hala yaşıyor ve onlar yok hastanede rehin kalıyorduk dedikleri için o kesim aynı yolunda devam edeceği için sonucun değişeceğini düşünmüyorum. Değişmesini isterim ama değişmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Bir vatandaş ise seçimin erken olmasını doğru bulduğunu belirterek, “Seçimin erken olmasını doğru buluyorum. Herkes kararını versin. Memleketimize vatanımıza faydalı olacak kimse o olsun. Devletimize milletimize uluslararası camia da faydalı olacak hangisi ise o olsun” diye konuştu.

 

Bu haber 411 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...