“DAHA İYİ HİZMET İÇİN FİZİKİ MEKANLARIMIZI BÜYÜTECEĞİZ”

25 Mayıs 2018 15:09

Son yıllarda kalitesini artıran ve bölge hastanesi niteliğine ulaşan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, daha iyi hizmet adına fiziki mekanını büyütmek istiyor.

Dün basın toplantısı düzenleyen SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Ispartalılara bağış konusunda çağrıda bulundular.

Gün geçtikçe hasta ve öğrenci sayılarının arttığını ve mevcut hastaneye sığmadıklarını ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar: “Gelişen ve büyüyen hastanemiz artık bu binaya sığmıyor. İlk açıldığımızda 25 öğrencimiz vardı. Bugün ise 1544 öğrenciye ulaştık. Bu sayı kısa sürede 2 bini bulacak. 165 öğretim görevlimiz var. Hasta sayımız artıyor. O yüzden bakım ve onarıma ihtiyacımız var. Sağlık hizmeti aksatmaya gelmez. Isparta halkına kampanya konusunda güveniyoruz” dedi. 

“KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI

BÖLÜMLERİ İÇİN EK BİNA”

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım tüm Ispartalılara destekleri konusunda çağrıda bulunarak: “Süleyman Demirel Üniversitesi ailesi olarak, amacımız insan sağlığı ile ilgili hizmetleri, çağdaş standartlar doğrultusunda güvenli bir şekilde ve zamanında sunmaktır. Sürekli gelişen, son teknolojiyi takip eden ve bu gelişmeleri bünyesine kazandıran SDÜ Tıp Fakültesi ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi, güçlenen hekim kadrosuyla bölge ve ülke halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Buna bağlı olarak devletimizin bizlere sağladığı bütçe desteği ile hastalarımıza daha iyi şartlarda daha konforlu hizmet verebilmek adına, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bölümleri için ek bina inşaatına başlanmıştır. 2019 yılı içerisinde tamamlanacak olan ek binamız kadın ve çocuk hastalarımıza hizmet verecektir. Üniversite olarak hedefimiz, devlet desteğinin yanı sıra Isparta halkının desteğini de yanımıza alarak Isparta adına eğitim ve sağlık alanında farkındalık yaratmak ve bunda yardımseverlerimizin de desteklerine yer verebilmektir.

“YENİ YAPILACAK OLAN EK KAT PROJESİ SAYESİNDE

BÜYÜK RAHATLAMA OLACAK”

Bilindiği üzere bu güne kadar bağışçılarımızın gerek bina, gerek oda tefrişi gerekse cihaz anlamında büyük destekleri oldu ve bu destekleri halen devam etmektedir. Sağlık alanında yapılan desteklerin çok önemli olduğunu, bir çok hastanın bundan faydalandığını ve şifa bulduğunu bir kez daha vurgulayarak, yardımsever Isparta halkımızı ve işadamlarımızı böylesine anlamlı bir kampanya çerçevesinde bir kez daha yanımızda görmek istiyoruz. Son yıllarda hasta yoğunluğumuzun artması ve yeni birimlerin açılması ile hastanemizin fiziksel alanının yetersiz kalması, hem eğitim hem de sağlık hizmeti sunumu açısından bazı aksaklıklara neden olmaktadır. Bu kampanya neticesinde, yeni yapılacak olan ek kat projesi sayesinde hem hastalarımıza sunulan sağlık hizmetinde iyileşme hem de doktor adaylarımızın eğitimi konusunda büyük ölçüde rahatlama sağlanacaktır. Bağış kampanyamıza destek olacak tüm yardımsever Isparta halkına ve siz değerli basın mensuplarına her zaman yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde en büyük unsurun Ispartalıların olduğunu söyleyen SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu: “Üniversitemiz bugünlere Ispartalıların desteğiyle geldi. Kimi tarlasını kimi arsasını bağışladı. Ispartalıların büyük katkısıyla gelişen ve büyüyen bir kurum olduk. Şu anda SDÜ tarihinde olmayan bir inşaat yatırımına imza attı. Her geçen yıl büyüyoruz. İşadamlarımızdan ve vatandaşlarımızdan hastanemiz için başlattığımız bağışa destek bekliyoruz” dedi.

BAĞIŞ İÇİN

Banka: T.C. Ziraat Bankası Şube: Isparta Merkez Şubesi Şube Kodu: 0132

Hesap Adı: Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Ek Bina İnşaat Bağış Hesabı IBAN: TR 0500 0100 0132 4480 7896 6323”

 

 

Bu haber 331 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...