İki mahalleye Kız İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokulu yapılacak

7 Şubat 2013 22:52

Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Gül Platformu Toplantısında Vali Memduh Oğuz, 2013 yılı içerisinde Işıkkent Mahallesine 24 derslikli Kız İmam-Hatip Lisesi ve Pirimehmet Mahallesine ise İmam-Hatip Orta Okulu yapılacağı müjdesini verdi.

İlimizde bulunan 41 gönüllü kuruluşun oluşturmuş olduğu ‘Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Gül Platformu’ üyeleri öğretmen evinde İmam-Hatip Mezunları Derneğinin ev sahipliğinde yemekli toplantıda bir araya geldiler.

Periyodik olarak her ay bir derneğin ev sahipliğinde yapılan toplantılarda, ev sahibi derneğin sorunları görüşülüyor ve yol haritası belirleniyor.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk ve İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ile birlikte toplantıya katılan Vali Memduh Oğuz, 2013 yılı içerisinde Işıkkent Mahallesine 24 derslikli Kız İmam-Hatip Lisesi ve Pirimehmet Mahallesine ise İmam-Hatip Orta Okulu yapılacağı müjdesini verdi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda ilimizde bulunan İmam-Hatip okullarının sorunları masaya yatırıldı.

Vali Memduh Oğuz’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildiren Isparta İmam-Hatip Okulu Mezunları Derneği Fahri Başkanı Ali İhsan Altınok, 2012 yılında lise kısmında 750 öğrenci mevcuduna ulaştıklarını, 4+4+4 eğitim sistemi uygulanmasıyla birlikte orta kısmına 334 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi. Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu ve Halk Eğitim Merkezinin İmam-Hatip okullarına tahsis edilmesiyle 2012 yılı için sorunların çözüldüğünü ifade eden Altınok, ancak 2013 yılı için talep fazlalığı nedeniyle yeni derslikler yapılması gerektiğini belirtti.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk ise bu tür etkilerin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Öztürk konuşmasında, “Eğitim gayesi için gönül birliği yapmış siz değerli insanların ufkunu, vizyonunu görmek beni bir idareci olarak mutlu kıldı. İleriye dönük düşüncelerinizle beraber sancağı bıraktığınız yerden bir daha yeniden kaldırmadaki arzunuz ayrıca mutlu kıldı. Ancak bu çalışmalarda esas ikinci tespit ettiğim; Isparta halkıyla özdeşleşmiş çok değerli valimizin, her sivil tolum örgütünün faaliyetinde önder olması, kurumların birlikte ahenkli yaşamasında lider olması, yarınları bugünden kestirip tecrübesiyle hem bölgeye, hem de ilimize rehber olması benim şanslı yönüm olarak kabul ediyorum” dedi.

Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise 14-20 Nisan 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum haftası etkinlikleri oldu.

Program hakkında katılımcılara bilgiler veren İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı; “Bu yılın konusu; ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ olacak. Başkanlığımız bu yılki kutlu doğum etkinliklerinde Tekirdağ, İstanbul, İzmir, Denizli, Ordu, Malatya, Batman, Sivas ve Isparta illerinde ortaklaşa programlar yapacak. Bu kapsamda alt yapıyı düzenlememiz için bir platform oluşturacağız ve başkanlığımız ile birlikte halkın geniş katılımıyla Isparta’ya layık şekilde kutlu doğumu idrak edeceğiz” dedi.

Toplantının son konuşmasını yapan Vali Memduh Oğuz ise, Isparta’ya iki yeni okul müjdesi verdi.

Vali Oğuz; “Öncelikle bu toplantının çok mühim olduğunu söylemek istiyorum. Bu bakımdan periyodik olarak yapıldığını bildiğim bu toplantının acizane olarak daha ciddiye alınmasını tavsiye ediyorum. Şu meydana getirdiğiniz birliktelik veya tasarladığınız platform, sizin dernek olarak kendi kulvarınızda yaptığınız çalışmaları çok fazla güçlendirecek ve destekleyecektir.

Şurada bulunan kardeşlerimin arkasında bulunan kitle aşağı yukarı tüm Isparta demektir. Yani çok büyük bir kitleyi temsil ediyorsunuz, bu bakımdan bunun varlığının hissettirilmesi gerekir.

2013 yılında Isparta’da 24 derslikli bir Kız İmam-Hatip Lisesi planlanarak programa alındı ve şu anda ihale aşamasında. İnşallah Işıkkent Mahallesinde 300 kişilik yurduyla beraber 24 derslikli yeni bir okul yapılacak, birinci müjdemiz budur. Aynı şekilde Pirimehmet Mahallesinde de bir İmam-Hatip Orta Okulu yapılacak. Şimdiden Isparta’mıza hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah daha ilave imkanlarımızda olursa bu konuda başka sürprizleri de beraberce yaparız” dedi.

Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.     

Bu haber 1192 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...