THY’LARI EĞİTİM İÇİN ER-AH İLE ANLAŞTI

29 Mayıs 2018 15:29

Türk Hava Yolları, pilot adaylarının eğitimi konusunda yine Er-Ah Akademi’yi  tercih etti. 25 Haziran’dan itibaren THY pilotlarının eğitimine Isparta’da başlanıyor. Antalya Bilim Üniversitesi bünyesinde açılacak pilotaj bölümünün hem teorik hem de uygulamalı eğitimi 5 yıl boyunca Er-Ah Akademi tarafından verilecek. Özel Okan Üniversitesi de Er-Ah’ı seçti.

İşadamı Erdoğan Cabıoğlu’nun Isparta’ya kazandırdığı Er-Ah Akademi ile pilotaj eğitiminin merkezi haline geldik. Süleyman Demirel Havalimanı’na akademi yatırımı ile hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerini tek noktada Isparta’da toplayan Er-Ah, Dünya devi Türk Hava Yolları ile yeniden anlaştı. Türk Hava Yolları’nın pilot adaylarının eğitimleri 25 Haziran 2018 tarihinden itibaren Isparta’da  Er-Ah Havacılık Okulu’nda verilecek.

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ

Isparta’yı pilotaj eğitiminin merkezi haline getiren Er-Ah Havacılık, Antalya Bilim Üniversitesi ile de 5 yıllık anlaşma imzaladı. Antalya Bilim Üniversitesi ile Er-Ah Havacılık Akademisi arasında yeni bir uçuş okulu kurulmasına yönelik olarak sözleşme imzalandı.

İmza töreninde Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Er-Ah havacılık akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Pilot M.Erdoğan Cabıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hamza Kandur ve Er-Ah Havacılık Yönetim Kurulu Danışmanı Mesut Sevinç hazır bulundu.

İmzalanan sözleşme ile Antalya Bilim Üniversitesi nezdinde Pilotaj bölümünün açılmasına ve Er-Ah Antalya şubesi binasında Praxis adında teorik eğitimleri verecek olan yeni bir uçuş okulu kurulması planlanıyor. Uçuş eğitimleri Er-Ah tarafından sağlanacak olan pilotaj eğitimleri en az beş yıl süreyle bu sözleşmeye istinaden sağlanacak.

İstanbul’da bulunan ve Türkiye’de pilotaj bölümünün bulunduğu 5 üniversite arasında yer alan Özel Okan Üniversitesi de Er-AH Akademi’yi tercih etti. Okan Üniversitesi Plotaj bölümü öğrencilerinin uygulamalı eğitimleri Isparta’da Er-Ah Akademi’de verilecek.

YÜZDE 91’İ PİLOT OLDU

Öte yandan Er-Ah Akademi’de pilotaj eğitimini tamamlayan mezunlar iş sorunu yaşanmıyor. Şu ana kadar akademiden mezun olan öğrencilerin yüzde 91’i pilot olarak havacılık sektöründe işe başladı. Er-Ah mezunlarından 104’ü Türk Hava Yolları’nda, 93’ü de Sun Ekspres’te, 29’u Onurair’da pilot olarak görev yapıyor.

 

 

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...