AFJET AFYONSPOR 1. LİG’DE, ISPARTA NERDE?

29 Mayıs 2018 15:34

Levent DOĞAN yazdı

 

İnanmak başarmanın yarısıdır. Afyon inandı ve başardı. Afyonkarahisar kenti  futbolda 5 yılda 4 şampiyonluk elde ederek tarihe geçti.

Gelelim AFJET Afyonspor’un JET gibi yükselişi nasıl oldu?

AFJET Afyonspor 2013 yılında kuruldu.

2013-2014 Süper Amatör Lig şampiyonu.

2015-2016 BAL 7. Grup Şampiyonu.

2017-2018 TFF 3. Lig Şampiyonu

2018-2019 TFF 2. Lig Play-Off şampiyonu.

NASIL MI BAŞARDILAR?

                2013 yılında kurulan AFJET Afyonspor’un en büyük destekçisi AFJET oldu. Kısa adı Afjet olan Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş; komşunun termal ısıtmasını sağlıyor. Finans anlamında hiçbir sıkıntı yaşamayan Afyon’un sponsoru AFJET’in güncel sermayesi 4 milyon TL. Şirketin ortakları; Afyonkarahisar İl Özel İdare Müdürlüğü (%59,42), Afyonkarahisar Belediyesi (%26,66), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (%6,03) ve diğer küçük ortaklıklar (%7,89).

BAKAN AFYON’U UÇURDU

                Uzun yıllar Ispartaspor’un grubunda yer alan ezeli rakibimiz AFJET Afyonspor, sıfırdan başlayarak, istikrarlı, sistemli bir şekilde önemli bir başarıya imza attı. Kurumsal bir yapıyla yönetilen AFJET Afyonspor’un en büyük destekçisi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. Eroğlu’nun takıma kaynak yaratma konusunda büyük destekleri oldu.

FUTBOLLA YETİNMEDİLER, BASKETBOL

VE VOLEYBOLA DA EL ATTILAR

                Yine AK Partili Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın inanılmaz desteği. Spor sevdası, bitmez bilmez enerjisi ve belediyenin tüm imkânlarını seferber etmesiyle başarını mimarları arasında yer alan Çoban, ayrıca Belediyespor’un basketbol takımını kurdu. Basketbolda  Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselmenin eşiğindeler. Yine voleybolda da Yüntaş Afyon olarak Efeler Süper Ligi’ndeler. Yüntaş’ın sponsorluğunda da tarihe geçtiler. Belediye’nin basketbola bu yıl desteği 3.5 milyon.

BAŞARININ MİMARLARINDAN SALİH SEL

                Kulübün başkanı kuruluşundan bu yana İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel. Sel, hem siyasette hem de sporda oldukça aktif biri.

                Yine yönetim kurulunda yer alan yöneticiler de varını yoğunu AFJET Afyonspor ortaya koyuyorlar.

                Kısacası Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik, Belediye, Kamu Kurum Kuruluşları, İşadamları, Sivil Toplum Örgütleri, basın ve halk kenetlenerek “Her Sene Bir Üst Lige  Sonunda Süper Lige!” sloganıyla başardılar.

ÖRNEK KULÜP OLDULAR

                Ülkemizdeki son yıllardaki birlikteliği sağlayan Afyonkarahisar şehri, takımın iyi ve kötü günde sonuna kadar arkasında olarak ekip ruhuyla başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.  Finans anlamında da sıkıntısı olmayan kulübün borcu yok.

SPOR TURİZMİNİ ÖNEMSEDİLER

                Futbolun dışında basketbol ve voleybolda da seyirci rekorları kuran komşu Afyonkarahisar’ın sportif başarısıyla kente de bir canlılık geldi. Spor turizmi sayesinde esnafın yüzü gülerken, Afyon’da hemen hemen her hafta sonu maç etkinliği ve ev sahiplikleri oldu.

                Şehrin sporu gündemden düşmedi.

GAZETECİLER DE KENETLENDİ

                Afyonkarahisar TSYD İl Temsilci Nadir Güzbey, duayen Gazeteci Salih Özkılınç gibi isimler yönetim ve kentin spor basınıyla köprü kurdular. Basında görev paylaşımı yapılırken kimi enstantane çekti, kimi haber yazdı, kimi de köşe yazılarıyla gündemden AFJET Afyonspor’u düşürmediler.

ŞAMPİYONLUK HEDİYESİ UMRE

                AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, geçtiğimiz yıl şampiyon takımı ve ailesini Umre’ye götürdü. Bu yılda Umre sözünü veren Sel, protokol ve halkla da güzel birliktelikler kurdu.

                Yazın ise spor takımlarının kamp merkezi olan Afyon’a ayrıca 2500-3000 bin kişilik bir spor salonu yapılıyor.

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYON’DA

                Bu arada milyonlarca sporseverin yakından takip ettiği  Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP TURKEY) 1-2 Eylül 2018 tarihlerinde Afyonkarahisar’da "Spor, Turizmin Geleceğidir" sloganı ile yapılacak. Bu organizasyonu belediye yaparken şampiyonayı 150 yabancı TV kanalı verecek. Kentin tanıtımı için büyük organizasyon olan Dünya Motokros Şampiyonası için şimdiden hazırlıklar başladı.

KOSKOCA ISPARTA’YA AMATÖR LİG YAKIŞMIYOR

                Komşu da durum bu. İşte böyle başardılar. Sonuç olarak Afyon’u ve AJET Afyonspor’u tebrik ediyorum. BAL'dan bugünlere geldiler. 5 senede 4. şampiyonluk. Ayrıca basketbol ve voleybolda da zirvedeler. Biz ise profesyonel lige hasret. Isparta küllerinden ne zaman doğacak? Afyon'un AFJET'i var, Isparta'nın neyi var? Koskoca Isparta'ya amatör lig yakışmıyor. Ispartalı olarak hepimiz bugün maalesef amatörüz. Profesyonel olmanın vakti gelmedi mi?

GÖREVDEN KAÇMAYIN…

                Yarın geç olabilir. Bugünden itibaren Isparta, birlik ve beraberlik içerisinde başarılı olmak istiyorsa kenetlenmelidir. Valiliğin dışında Belediye’de tam anlamıyla taşın altına elini sokmalıdır.

Sponsorluk desteği, kurumsal yapı vb. desteklerden kaçınılmamalıdır.

AMATÖRÜZ, AMATÖRÜZ

Sporun en iyi tanıtım olduğunu yıllardır yazıyoruz, söylüyoruz. Yaşanabilir şehirler sıralamasında birinciyiz diye övünenler kusura bakmayın amatörüz, amatörüz…

               

Bu haber 378 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...