“Isparta AK Parti iktidarlarında her zaman üvey evlat olmuştur”

30 Mayıs 2018 15:45

CHP Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, “24 Haziran seçimi Isparta’mız için de önem arz ediyor. Isparta’mızın 16 yıldır bir şansızlığı var.” Dedi.

                Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, 24 Haziran seçimleri öncesinde basın mensuplarıyla sahurda buluştu. Önceki gün akşam Kocatepe Kahve Evinde gerçekleştirilen sahur programında konuşan Ceyhan, “24 Haziran Türkiye’nin en önemli seçimlerinden birisi olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye için özel önemi olan bir seçim olacak. Çünkü Türkiye’yi yeni bir sistemle yönetecek bir cumhurbaşkanı seçilecek. Biz cumhurbaşkanlığını alınca parlamenter sisteme dönüşü öngörüyoruz. Tabiiki bu yüce Türk Milletinin kararıdır. Onların da kararına bugün olduğu gibi saygıyla karşılayacağız. 24 Haziran seçimi Isparta’mız için de önem arz ediyor. Isparta’mızın 16 yıldır bir şansızlığı var. Isparta AK Parti iktidarlarında her zaman üvey evlat olmuştur. AK Parti iktidarlarında her zaman ötelenen, umursanmayan vilayet olmuştur. Burdur, Konya, Kütahya, Afyon’dan örnekler veriyorum. Her vilayetin son 3 yılda yapılanlarını ortaya koyacağım, Isparta’yla onları kıyaslayacağım. Bunları ortaya koyduktan sonra AK Parti iktidarlarında Isparta unutuluyor mu, unutulmuyor mu, onların gözünde Isparta değerli mi, değersiz mi diye anlayacaksınız” dedi.

“ISPARTA’YI ÖNEMSEMİYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingini değerlendiren ve eleştirilerde bulunan CHP Milletvekili Adayı Ceyhan’ın açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanının mitingi çok hazırlıksızdı. Devletimizi yönetenler tabii ki her türlü bilgiye sahiptir. Ama önemsemedikleri için buraya gelmişler, derslerine çalışmamışlar. Isparta’yı çantada keklik görüyorlar. Dünyanın her yerinden aday getiriyorlar, veriyorlar, Isparta’nın oyunu çantada keklik gördükleri için sahneye çıktıkları zaman soruyorlar. Bizim 5 dönem milletvekili olan, iş beceriksizi arkadaşımızın yanlış bilgilendirmesiyle Üniversiteyi Isparta’da biz kurduk gibi bir ifade oldu. Sürçülisan olduğunu tahmin ediyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilmez mi, tabii ki bilir. Ama danışmanlık yapan milletvekili bilmiyor hiçbir şey. Çünkü memleketten habersiz. 16 yıldır 16 kez Dereboğazı yolunu bitiriyorlar. Her geldikleri seçimde de Dereboğazı yolunu bitireceğiz diyorlar. Isparta’yı önemsemiyorlar, Isparta’yı gözü kapalı kendilerine oy verecek insanlar olarak görüyorlar” diye konuştu.

“ISPARTA’NIN SAHİBİ ISPARTALILARDIR”

Isparta’nın sahipsiz olmadığını ve  milletvekili olması halinde 24 saat Isparta’nın hakkını savunacağını söyleyen CHP Milletvekili Mustafa Ceyhan, şunları söyledi:

“Çağdaş, korkusuz Isparta’nın evladı Mustafa Ceyhan olarak mücadeleye başlıyoruz. Bundan sonra hiçbir şey dün gibi olmayacak. Bundan sonra Isparta sahipsiz değildir ve sahipsiz olarak görülmemektedir. Isparta’nın sahibi Ispartalılardır. Onların vekaletini ben alacağım ve haklarını savunacağım. Isparta ve Ispartalı’ya baskı kuramayacaksınız. Korku imparatorluğunuzu sürdüremiyeceksiniz. O memuru sürerek, onu tehdit ederek Isparta’da egemenlik kuramayacaksınız. Herkesin her şeyi söyleme hakkı vardır. Isparta demokrasinin beşiğidir. Eğer milletvekili olursam 24 saat Isparta’nın hakkını savunmaya hazırım. 15 Mart 2015 yılında Eğirdir’de Isparta’ya ikinci üniversite kuracağız adı da Eğirdir Üniversitesi olacak demiştim.  O günkü milletvekilleri öyle şey olur mu üniversiteyi neden böleceğiz, çok daha geliştireceğiz diyerek beni eleştirmişlerdi. Şimdi mevcut üniversiteyi yumurtlatarak, öğrencilerin ve akademisyenlerin tayinlerini çıkararak yeni bir üniversite çıkartmaya çalışıyorlar. Bizim iddiamız şuydu Isparta’ya ikinci üniversiteyi Eğirdir’de kuracağız. Bununla da yetinmeyeceğiz Mecliste ilk imzam Eğirdir Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili olacak. Fakülteleri de Isparta’da olmayanlardan seçeceğiz. Örneğin SDÜ’de veterinerlik fakültesi, su ürünleri, meyve geliştirme, turizmle ilgili fakülteler olacak.

Aynı zamanda üçüncü üniversite teklifimiz olacak. 3.üniversite de Kara Havacılık Okulu yanına Sivil Havacılık Üniversitesi kuracağız. Pilot, hostes ve teknik eleman yetiştirecek bir üniversite olacak. O pisti ve o havalimanını kullanacak. Amerika’da bir üniversite var. Dünyanın her yerinden oraya öğrenci gelirler. 50 bin dolar para ödeyip pilot sertifikası alıyorlar. Yeni pilotun maaşı 7-8 bin dolar, kıdemli pilot ayda 10 bin dolar maaş alıyor. Üçüncü üniversiteyi yarı devlet yarı vakıf üniversitesi olarak planlayacağız. Bu üniversiteye Isparta’da herkes katılacak. Buraya tüm dünyadan insanlar gelecek. Eğitimini ve diplomasını alarak pilot, hostes, teknik elman olacak. Ispartalılar bu üniversiteden faydalanacak. Artık asgari ücretle çalışmak zorunda kalmayacak. Ispartalı pilotlar yetiştireceğiz. Yurtdışından gelenlere 50 bin dolar, Türk öğrencilere 15 bin dolar, Ispartalılara 5 bin dolar yapacağız. Çünkü Ispartalılar artık asgari ücretle çalışmasın. Dünyanın her yerindeki pilotlar neden Ispartalı olmasın. Ben proje adamıyım. Yerine kadar söylüyorum size ne yapacağımızı. Bu konu ilk imzası bana ait olan bir kanun teklifi bu olacak.”

 

 

Bu haber 374 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...