“Artık Türk Ordusu’nun itibarı yerlerde sürünmektedir”

7 Şubat 2013 23:10

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusunu yerle bir ettiğini ileri süren CHP İl Başkanı Şenol; “Ve sonunda da artık yönetilemeyecek bir ordunun farkına vardıkları için komutanların serbest bırakılmasını yargıdan kamuoyu önünde Başbakan istemiştir. Bu da utanç verici bir durumdur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, komutanların uzun tutukluluk süreçleri konusunda yaptığı açıklamaları eleştirdi.

CHP İl Başkanı Şenol; ‘yargıya kimse karışamaz, kimse müdahale edemez, suç varsa ceza da vardır, tutuklanmasına kuvvetli deliller vardır’ gibi açıklamalar yapılıyordu. Ne oldu da ordunun üst kademelerinin serbest bırakılmasını bizzat Başbakan yargıdan ister hale geldi?” dedi.

“HANİ YARGIYA MÜDAHALE YOKTU?”

Dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, şunları söyledi: “Sayın Başbakan geçenlerde televizyonda, artık komutanların uzun tutukluluk süreçleri konusunda hayrete düştüğünü açıkladı. Dedik ki ordunun komutanları 3 – 4 yıldır içeride. Bu ordu nasıl yönetilecek? Böyle şey mi olur? Tutuksuz yargılanabilirlerdi dedik. Bu gülünç bir durum. Daha 2 – 3 sene önce bu operasyonlar yapılırken sayın Başbakan’ın ve ilgili bakanların açıklamalarını bir göz önüne getirin. 4 yıl 5 yıl gibi tutukluluk süreleri bir darbe dönemlerinde bile olmaz diye CHP başta olmak üzere, Barolar, hukukçular isyan ederken ‘yargıya kimse karışamaz, kimse müdahale edemez, suç varsa ceza da vardır, tutuklanmasına kuvvetli deliller vardır’ gibi açıklamalar yapılıyordu. Ne oldu da değişti? Ne oldu da ordunun üst kademelerinin serbest bırakılmasını bizzat Başbakan yargıdan ister hale geldi?. Hem de kamuoyu önünde. Hani yargıya müdahale yoktu?

“TÜRK ORDUSUNUN İTİBARI YERLERDE SÜRÜNMEKTEDİR”

Demek ki ortada iki gerçeklik var. Birincisi; Türk Ordusu artık yönetilemez hale gelmiştir, Türk Ordusu özellikle Albay ve General düzeyinde tatbikat yapacak komutan bile yoktur. Deniz kuvvetleri tasfiye edilmiştir. Son duyumlarda, rütbeli subayların istifa ettiği, istifa gerekçeleri de onurlu bir yaşamı sürdüremez hale geldiklerini, toplum içinde Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup olmak onursuzlukla eş anlama geldiği şeklinde. Bunun en güzel örneği donanma komutanı orgeneral arkadaşımızın ‘ben ajanları mı yönetiyorum’ diyip, tavır koyarak istifa etmesi vardır. Bunlar düşündürücüdür. Artık Türk Ordusunun dünyada o güvenilir ordunun itibarı yerlerde sürünmektedir.

“ARTIK YÖNETİLEMEYECEK BİR ORDUNUN FARKINA VARDIKLARI İÇİN KOMUTANLARIN SERBEST BIRAKILMASINI YARGIDAN İSTEMİŞTİR”

Bugün biz bile toplum içinde bir rütbeli subayı gördüğümüz zaman eskiden herkes saygıyla, gıpta ile bakardı. Şimdi inanın acınacak halde bakıyoruz subaylarımıza, astsubaylarımıza. Bu ne demektir? Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusunu yerle bir etmiş, yerlerde süründürmektedir. Ve sonunda da artık yönetilemeyecek bir ordunun farkına vardıkları için komutanların serbest bırakılmasını yargıdan kamuoyu önünde Başbakan istemiştir. Bu da utanç verici bir durumdur. Çünkü Türkiye çok büyük şartlardan geçmekte olduğunu yıllardır anlatılmakta ama herkes duyarsız bir şekilde ‘suçlular cezalarını çekmekte’ diye açıklamalarla kapatılmaktaydı. Şimdi tatbikat bile yapamayacak olan Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Kara Kuvvetlerinin içler acısı durumu malumunuzdur. Takdiri de ben kamuoyuna bırakıyorum”.

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...