Zabıta Denetimlerini Sıklaştırdı

30 Mayıs 2018 15:57

Isparta Belediyesi Ramazan ayı öncesinde artırdığı ve bugünlerde de yoğun olarak ekmek, pide ve unlu mamullerin sağlıklı ve hijyen koşullarda üretilip, üretilmediğini kontrol etmek amacıyla fırın ve pastanelerdeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce yapılan denetimlerde ekmek, pide ve diğer ürünlerin belirtilen gramajlarda olup olmadığı, temizlik, etiket ve ambalaj kontrolüne kadar birçok konu en ince ayrıntısına kadar incelendi. Yine denetimlerde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları da ele alındı.

Isparta’daki fırınlar başta olmak üzere unlu mamul üretimi ve satışı gerçekleştirilen işletmelerdeki denetimlerin yıl boyunca periyodik bir şekilde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu denetimlerin ramazan ayı öncesi, sırası ve bayram boyunca daha da sıklaştırıldığını söyledi. Denetimlerde sağlıklı hijyen ve gramaj kurallarına uyulup uyulmadığı olmak üzere denetimlerin en ince ayrıntısına kadar devam ettiğini belirten Başkan Günaydın, temiz ve sağlıklı ürün üreten ve halka sunan esnafa da teşekkür etti.

 

Bu haber 349 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...