GÜN TEK YÜREK OLMA ZAMANI

31 Mayıs 2018 18:18

LEVENT DOĞAN’IN KÖŞE YAZISI 

Geçtiğimiz günlerde komşu AFJET Afyonspor’un 5 yılda 4. şampiyonluğuna nasıl ulaştığını kaleme almıştım. Spor turizminin başkenti olma yolunda ilerleyen komşu sadece futbolla değil, basketbol ve voleybolda üst liglerde mücadele ediliyor.  Plan, program olduktan sonra başarı kendiliğinden geliyor.

Afyon nasıl başardı: Önce şehrin tüm kesimlerini kapsayan devlet destekli güçlü bir sponsor bulundu. Kurumsal yapı, gelir kaynakları ve birlik sağlandı. Kenetlenmenin ardından şehir üst üstte şampiyonluk kazanarak 1. Lige yükseldi. Afyon üst ligler atlarken şehir kazandı. Şehir tanıtımını yaptı, esnafı kazandı. Gazetecisi üst lige yükseldi. Afyon halkının gündemi spor oldu. Sporla yatıp sporla kalkıyor. Çünkü spor sayesinde esnafın yüzü gülüyor, spor adamları mutlu. Hepsinin bir işi var.

Şimdi gelelim komşu illerinin takımına Antalyaspor, Alanyaspor, Konyaspor, Akhisarspor, Göztepe Süper Lig, Afyon, Denizli 1. Lig’de, Uşak 2. Lig’de. İl takımları tek tek üst liglere çıktılar.

 Ya Isparta!

Yıllar önce Afyonkarahisar bizim gruptaydı kök söktürürdük, kök. Ispartaspor, Göztepe’nin Altay’ın korkulu rüyasıydı. Süper Lig’in kapısından dönülmüştü. Alanyaspor, Antalyaspor rakiplerimizdi. Hele hele Akhisar, Isparta’nın altında hep ezilirdi. Ama ne yaptılar, Köfteci Ramiz’i buldular. Komşu takımlarının üst liglerde çıkmasında  en büyük neden kent büyüklerinin, kamu kurum kuruluşların, işadamlarının ve halkın kenetlenmesiyle oldu.

Ne yaptılar, kenetlendiler. Ve başarı geldi.

Isparta’daki seyirci potansiyeli ve hasret üstteki çoğu takımda yok.

Davrazspor, 2 yılda şehre bir heyecan getirdi.  Başarı kenetlenmeden geçiyor. Tek Şu unutulmasın Isparta’nın başkan’ı da, hocası da, potansiyeli var.

 Şehrin tanıtımlarında sporun en iyi tanıtım olduğunu dünya biliyor. Isparta’nın artık kaybetme lüksü yok. Ya bu iş olacak, ya olacak.

Ufak tefek kırgınlıkları bir kenara bırakılalım. Küskünlükleri geri bırakalım, gün tek yürek yumruk olma günüdür.

Bu şehrin takımı için kalp krizinden yaşamını yitiren, gece gündüz koşturan, memleket sevdasıyla yanıp tutuşan ve maziyi mumla arayan insanlar vardı. Sevdasının peşinde koşan gül yüzlü insanlarımıza selam olsun.

                Gün bahane, açık arama günü değil. Değişen bir şey yok sevdasının peşinde koşanlar yeşil-pembenin peşinde. Geçmişte başardık, yine başarırız. HER ŞEY ISPARTA İÇİN. 

 

Bu haber 303 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...