Gençlik Merkezi’nden Çevrimiçi Aile Projesi

31 Mayıs 2018 18:19

Isparta Gençlik Merkezi Çevrimiçi Aile Projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında  10 adet atölye Spor, Müzik, Dini İlimler, Oku-Yorum, Akıl ve Zeka Oyunları, Merkezim Her Yerde, Gençlerin İyilik Ağacı, Karikatür - Mizah, Güzel Sanatlar ve Kodlama Atölyeleri açılacak.

Isparta Gençlik Merkezi Çevrimiçi Aile Projesi başlıyor. Bu projenin genel amacı ise aile birlik ve beraberliğinin sağlanması, iletişim becerilerinin arttırılması, aile bilincinin sağlanması, teknoloji bağımlılığının azaltılarak aile içi iletişimin güçlendirilmesi olarak açıklandı.

Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Yolcu, proje kapsamında atölyelerin açılacağını belirterek, ailelere mesaj verdi. Yolcu, projeyle ilgili şunları söyledi: “Çevrimiçi Aile Projesindeki amaç: Gençlerin aileleriyle kaynaşmalarını, saygı, sevgi, hoşgörü ve nezaket gibi değerleri benimsemelerini sağlamaktır. Gençlerin kendi potansiyellerinin farkına varmalarına yardımcı olmak ve özgüven geliştirmelerine katkıda bulunmaktır.Proje kapsamında açılacak atölyeler ile gençler ve ebeveynleri arasında köprü kurularak, sportif, sanatsal ve kültürel alanlarda kişisel gelişimleri arttırılarak kendilerinde var olan potansiyelleri desteklenecektir. Projeye katılacak öğrenci ve aileler tespit edildikten sonra, proje kapsamında açılacak 10 farklı atölyeye katılımcıların ilgi, yetenek ve yaşlarına göre kayıtları yapılacaktır. Atölyelerde katılımcılar, yaparak ve yaşayarak, yaygın eğitim metotlarıyla eğitim alacaklar, atölyelere gençler aileleriyle birlikte katılacaktır. Ayrıca projenin sonunda ortaya çıkartılan ürünler sergilenecek ve kapanış programıyla proje sonlandırılacaktır. Bu proje ile gençlerin aileleri ile yapacakları serbest zaman etkinlikleri ile sosyalleşmelerini sağlamak ve katılacakları atölyelerle kendilerinde var olan potansiyelin farkına varmaları ve aile içerisindeki iletişim becerilerinin artırılması hedeflenmektedir.  Bu proje kapsamında gençler aileleriyle serbest zaman etkinlikleri yapacak ve böylelikle gençlerin ve ailelerin sosyalleşmeleri sağlanacaktır. Yapılacak eğitim ve etkinliklerle gençlerin kendilerinde var olan potansiyelin farkına varmaları sağlanacak.

Proje kapsamında kurumumuzda 10 adet atölye (Spor, Müzik, Dini İlimler, Oku-Yorum, Akıl ve Zeka Oyunları, Merkezim Her Yerde, Gençlerin İyilik Ağacı, Karikatür - Mizah, Güzel Sanatlar ve Kodlama Atölyeleri) açılacak ve bu atölyelere kayıtlarda teknoloji bağımlısı ailelere öncelik verilecektir. Bu proje kapsamında açılacak atölyeler ile aile bireylerinin kaynaşabilecekleri, nitelikli etkinlikler ile zaman geçirebilecekleri, aile içi iletişimini güçlendirecek ve aile bireylerinin birbirlerini tanıyabilecekleri eğitim ortamları oluşturulacaktır.

Hedef kitlemizi Isparta’da yaşayan 10-17 yaş aralığındaki gençler ve gençlerin aileleri oluşturmaktadır. Tahmini olarak 300 genç ve ailesi projemizden faydalanacaktır.

Bu projeyle, çağımızın hem bir nimeti hem de toplumsal bir sorunu haline gelen teknoloji ve buna bağlı olarak oluşan teknoloji bağımlılığı ile aileler ve gençlerimiz birlikte mücadele edeceklerdir. Akşam sohbetlerinde dahi telefonlarına, bilgisayarlarına ya da televizyonlarına odaklanarak, ailelerini ve çocuklarını ikinci plana atan ebeveynlerin ve gençlerin ilgilerini tekrar toplumumuzun temel taşı olan aile kurumuna çekmek amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında temel amaç, teknolojiyi gençlerin hayatından tamamen çıkartmak değil; olumlu yönde kullanılması durumunda hayatımızı kolaylaştıran bir araç olduğunu göstermektir.”

 

Bu haber 351 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...