Mehteran ekibinden Başkan Günaydın’a ziyaret

3 Haziran 2018 19:26

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mesai mefhumu gözetmeksizin her an görev yapan Mehteran Ekibini makamında kabul etti. Başkan Günaydın, yoğun ve gönüllülük esasına göre çalışmalarından dolayı Mehteran ekibine teşekkür ederken, personelini altınla ödüllendirdi.

Isparta Belediyesi Mehteran Ekibi mesai mefhumu gözetmeksizin çeşitli programlarda yer almaya devam ediyor.  Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, özellikle son günlerde oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştiren Mehteran ekibini makamında kabul etti. Başkan Günaydın, ekibe teşekkür ederken, çalışmalarından dolayı altınla ödüllendirdi.

Mehteranlığın önemli saygın bir tarih olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Mehteran yalnız Osmanlı, Türk Milletine aittir. Osmanlı’da mehteranlığın büyüklüğü var. Bu ticaret mesleği değil, onur, şahsiyet mesleği ve tarihimizden gelen önemli bir birim” derken, Mehteranın ticarete alet edilmesine, farklı müzikler çaldırılmasına ve düğünlerde boy göstermesinin yanlışlığından bahsetti. Günaydın, “Mehteran tarihi ortaya koyuyor. Mehteran törenlerde ve önemli programlarda yer almalıdır. Köy programlarımız bir tören gibi orada yapıyoruz.  Milli programlarımız, festivallerimiz oluyor, buralarda görev alıyorsunuz. Bu görevlerinizi de çoğunlukla mesai haricinde gerçekleştiriyorsunuz.  Bu özverili çalışmalarınızdan her birinizi tebrik ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 359 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...