“Eğer 2023 yatırım programına girecekse Milleti aldatmasınlar”

7 Şubat 2013 23:17

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Isparta’ya gelişi dolayısıyla Dereboğazı yolunu bir kez daha hatırlatan CHP İl Başkanı Şenol; “Isparta’nın duble yol yatırım programına girmesi düşünülüyorsa, 2013’ü belki kaybettik diyebiliriz ama 2014 yılına bunun muhakkak girmesi gerekiyor. Eğer bu tarihi 2023 diye açıklamayı düşünüyorlarsa, hiç açıklamasınlar. Zaten Isparta’yı cezalandırdıklarını bütün kamuoyu bilmektedir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, dün partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Isparta için önemli olan Dereboğazı duble yolunun 2014 yılı yatırım programına muhakkak alınması gerektiğini belirtti.

“BAKAN’IN TARİH VERECEĞİ,

AKP MİLLETVEKİLLERİ

TARAFINDAN AÇIKLANDI”

Dereboğazı duble yol konusu ile ilgili olarak CHP İl Başkanı Şenol, şunları söyledi: “esasında bu konu bizim bir daha fikir bildirmeyi düşünmediğimiz bir konuydu. Çünkü o kadar süre içerisinde CHP olarak görüş bildirdik ki, hatta fiili eylemlere katıldık. Bütün Isparta kamuoyu bu olayı ezberledi. Artık bunun tartışılacak bir noktası olduğunu ben düşünmüyorum. Yalnız şöyle ki; Ulaştırma Bakanı’nın yarın Isparta’yı ziyaret edeceği ve duble yolun programa girmesi konusunda tarih vereceği, AKP Milletvekilleri tarafından açıklandı.

“EĞER 2023 YATIRIM PROGRAMINA

GİRECEKSE, HİÇ AÇIKLAMASINLAR”

Ben bu basın açıklamasında bu konuyu tekrar anlatmak isteyişimdeki sebep; eğer Ulaştırma Bakanı gelip burada tarih açıklayacaksa bir kez daha sesimizi duyurmak istedim. Çünkü Türkiye’nin her tarafında duble yol programları aşağı yukarı bitmiştir, yapılmıştır ve programa tabiidir. Sadece Isparta’nın ne olduğu belli değildir. Bugün hükümet tarafından Başbakan’ın 2009’da açıkladığı tarihten itibaren 2023’e kadar en az 10 ayrı tarih açıklandı Duble yolun girmesi konusunda. Bunun 2023’e girmesi konusu, en son açıklanan şeylerden çıkardığımız olay. Eğer bu olay 2023’e girecekse hiç açıklama yapmalarına gerek yok zaten. Milleti aldatmalarına da gerek yok. Çünkü 2023’e kadar zaten Türkiye’de bu duble yol konuları konuşulmayacaktır. Ama tabi ki Isparta’da yine gündemde olacağı için konuşulacağını zannediyorum.

“2014 YILI PROGRAMINA

MUHAKKAK GİRMESİ GEREKİYOR”

Benim sayın Bakan’dan isteğim; eğer  Isparta’nın bu programa girmesi düşünülüyorsa 2013’ü belki kaybettik diyebiliriz. 2014 yılına bunun muhakkak girmesi gerekiyor. 2014 programına alınması ve bunun da en kısa sürede başlaması gerekir. Eğer bunu 2023 diye açıklamayı düşünüyorlarsa, hiç açıklamasınlar. Zaten Isparta’yı cezalandırdıklarını bütün kamuoyu bilmektedir. Bu konudaki görüşlerimizi de özellikle anlattık. Bizi Burdur – Ağlasun – Çeltikçi yolu bu kadar önemli görmüyoruz. Burdur yolunun yapılmasını o kadar önemsemiyoruz. Onlar muhakkak yapılabilir, hatta birisinin programda olduğunu da biliyoruz. Isparta’nın cezalandırılma noktasında olup olmadığının anlatılması gerektiğini düşünüyorum.

“SANAYİ YATIRIMLARININ GELMESİ İÇİN

ISPARTA TEŞVİKTE 3. ve 4. DERECEYE DÜŞÜRÜLMELİ”

Çünkü Isparta ekonomik olarak herşeyini kaybetmiş bir il. Isparta’yı şu anda sadece üniversite ve üniversiteye bağlı örgütlenmeler, hizmet sektörü ayakta tutmakta. Isparta’nın duble yolu gittiği gibi, Isparta’nın teşvikte ikinci bölge olarak ne kazandığını anlatsınlar. Ama biz kaybettiklerini anlatabiliriz. Sanayi yatırımlarının gelmesi için Isparta’nın teşvikte 3. ve 4. dereceye muhakkak düşürülmesi gerekmektedir.

“HAZIR DEMİR YOLU VARKEN,

ORAYA PARK YAPMANIN ANLAMI YOKTUR”

Hızlı Tren projesi muhakkak açıklanmalıdır. Isparta’nın hazır bir demir yolu varken, Cumhuriyetle aynı yaşta olan Gar’ı varken bunu kaldırıp oraya park yapmanın da bir anlamı yoktur.

“TEŞVİKTE 2. DERECEDE OLAN BİR İLİN

GÖÇ VERMEMESİ GEREKİR”

Bunun yanı sıra Isparta göç veren bir il. Eğer teşvikte ikinci derecede olan bir il göç ediyorsa bunu da kimse açıklayamaz. Çünkü göç vermemesi gerekir, sanayi yatırımları olması gerekir, istihdamın en üst düzeyde olması gerekir 2. derecede olan iller. Türkiye’nin aynı düzeyde olan illeri, örneğin; Denizli, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kayseri, buralar göç alıyor. Yani nüfus artıyor. Bizde ise 5 milletvekilinden 4’e düşen, özellikle Isparta’dan başka illere göç veren bir il konumundayız.

“ISPARTA, AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE

SANAYİ VE TURİZM ANLAMINDA

HİÇBİR YATIRIM KAZANMAMIŞTIR”

Isparta’nın daha büyük sorunları var. Bir hava kirliliği, otopark, trafik sorunu var mesela. Isparta’nın bu kadar önemli sorunları varken hiç sorunu yokmuş gibi, ‘biz bir istedik onlar iki verdi’ gibi açıklamalar bence abesle iştigaldir. Isparta, AKP iktidarı döneminde sanayi anlamında, turizm anlamında hiçbir yatırım kazanmamıştır. İstihdam da yapılmamıştır. Önceki yatırımlar devam etmiştir ve kamu yatırımlarının çoğu da kaydırılmıştır. Ya kapanmıştır ya başka illere gitmiştir. Özel sektör de fabrikalarını özellikle Afyon taraflarına ya da başka taraflara taşımıştır. Isparta’nın mevcut durumu budur.

“ISPARTA İÇİN İÇİN KENDİNİ BİTİRİYOR”

Bunun için, Isparta’yı güllük gülistanlık, hiçbir sorunu olmayan bir şehir olarak anlatmamak lazım. Isparta’nın eğitim seviyesi yüksek olduğu için, Isparta’nın geçmişinden belli bir ekonomik birikimi olduğu için, bazı sorunlar yokmuş gibi hissediliyor. Ama Isparta için için kendini bitiriyor. Belli noktadan sonra Isparta’nın özellikle küçük esnafı da potansiyel işsiz olarak düşünürseniz Isparta’nın çok büyük bir işsizlik sorunu var. Potansiyel olarak tarımsal ürünlerini pazarlayamama gibi bir sorunu var.

“ÜRETİM KOOPERATİFLERİ ÖNERİLMESİ LAZIM”

Ben şunu da anlamıyorum; Isparta’da BAKA veya kırsal kalkınma ile ilgili örgütlenmeler var, projeler getirin, yatırım yapalım deniyor ama Isparta’da kooperatifçiliği kimse önermiyor. Özellikte tarımsal alanda üretim kooperatifleri önerilmesi lazım”.

 

Bu haber 848 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...