‘Milletimize can borcumuz var’

4 Haziran 2018 18:40

AK Parti il Başkanı Osman Zabun, kurulan sahur çadırında vatandaşlara hitap ediyor. Çadırı hınca hınç dolduran Halife Sultan Mahallesi sakinlerine hitaben konuşan AK Parti İl Başkanı Zabun, Isparta’ya yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. AK Parti’nin millete can borcu olduğunu belirten Zabun, şöyle konuştu:

“Yıllarca unutulmuş sosyal devleti yeniden Ak Parti iktidarıyla getirdik. Fakirimizin elinden tuttuk. Namerde muhtaç olmasın, bir sıkıntı hissettiğinde yaslanacağı, kendi devleti olsun istedik. Onlar makarnacı, diye değerlendirme de bulunsalar da biz insanımız için yaptık. 

Öte yandan kimsenin hayal edemeyeceği hizmetleri Türkiye'ye kazandırdık.  AK Parti'den önce duble yol hızlı tren çalışması onların aklına hayaline gelmeyen şeylerdi. AK Parti yaptıkça onların gündemine düşmeye başladı. Sağlıkla ilgili yaptıklarımız ortada. Türkiye'de açılan 3 şehir hastanesinden birisi Isparta'da. 5 yıldızlı otel konforunda. Bunlar şehir hastanesiyle ilgili olmadık dedikodu çıkarttılar. Tek başına rakamsal olarak Isparta'ya en büyük yatırım Şehir Hastanesi. Cumhurbaşkanını eleştiriyorlar Süleyman Demirel Üniversitesini biz kurduk diye. Orada Cumhurbaşkanımızın söylemek istediği ikinci üniversiteyi Isparta'ya biz kurduk. Bu en önemli hedeflerimizden birisiydi. ‘Yok efendim bölünmüş’ diyorlar. Bölünmüş diyenler SDÜ Akdeniz Üniversitesi'nden, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi SDÜ'den bölünmedi mi. Biz geldiğimizde Süleyman Demirel Üniversitesi’nin öğrenci kapasitesi 25 bindi. Bugün geldiğimiz noktada kapasite 90 bine ulaştı. Yaptığımız barajların göletlerin haddi hesabı yok. Biz yapıyoruz ama yaptığımızı unutuyoruz.

Sadece DSİ yatırımlarıyla çiftçimizin cebine giren yıllık yatırım miktarı 650 trilyon.  Onlar konuşur AK Parti yapar. Biz yapmaya devam edeceğiz. Milletimiz bizi yalnız bırakmadığı müddetçe bunları yapmaya devam edeceğiz. Gayret edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katacağız. 15 Temmuz'a kadar bizim bu millete vefa borcumuz vardı.  Ama şimdi artık can borcumuz var. Siz arkamızda durmasaydınız çok farklı yerlere sürüklenebilirdik. Bizim bunun farkında olmamamız mümkün değil. 80 milyonun kardeşlik ruhu içinde, bu ülkeyi birileri istese de istemese de  o üst lige, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartacağız. Bir taraftan terör üzerinden kumpas kurmaya çalışan anlayış var. Afrin'e giremezsiniz girme dediler. Kimseyi dinlemeden girdik. Bugün orada bizim dediğimiz geçerli. Orada kurmaya çalıştıkları terör devletinin önünü kestik. O milli savunma sanayi araçları iki günde ortaya çıkmadı. 15 gündür bunun altyapısını hazırlıyoruz. Kendi savunma silahlarımız olmasa Afrin'in adını bile ağzımıza alamazdık. İsrail ile 5 adet İHA anlaşması yapılmış İsrail onları göndermemişti ama bugün biz İHA yaparak başka ülkeler pazarlar hale geldik. Onlar istedikleri kadar konuşsun, fitne fesat üretsin biz işimize bakıyoruz. Biz insanımıza hizmet üretmeye bakıyoruz.

Dereboğazı yolunun projesini tamamladık. Kolay bir coğrafya değil 3.5 katrilyonluk bir harcama. Sadece Ağlasun kavşağından sonra tünel çalışması yaklaşık 13 km tünel. Sadece birisi toplamda 23 km üzerinde tünel ve viyadük yapılacak. Projesini tamamlamak bile büyük bir iş. Cumhurbaşkanımız da söyledi. Bu yıl içinde ihalesi yapılıp çalışmalara başlanacak. Burdur dostluk yolu. Konya istikametinde Eğirdir Madenli arasında bölge kaldı. Orada tatlı su havzası sıkıntısını çözdük. Madenli ile Eğirdir arası bağlandığında duble yol tamamlanmış oluyor. TOKİ'de dar gelirliler için bu yıl içinde ilk etap başlatılıyor. Ne düşünüyorsak hemşerilerimiz için. Bizi 16 yıldır yalnız bırakmadınız. Hatalarımız olmuştur. Ama bireysel yanlışlardan yola çıkarak geleceğimizi bilinmezin içine sürükleyemeyiz. Atıyorlar bol keseden. Hiç bir karşılığı yok. 7 Haziran'dan 1 Kasıma kadar bu ülkeye ciddi bedeller ödettiler. Bu kadar hizmet ürettik ama Gülistan'dan geçerek gelmedik.  Ağacı bahane ederek, Gezi diye olay çıkardılar. Gelin siz ne istiyorsunuz dedik. Ağaç bahane köprüyü, hızlı treni, Kanal İstanbul'u durduracaksın dediler. Ne alakası var. Çevreci geçinen ülkelerde nükleer enerji var.  Amerika'da, İsviçre'de var. Türkiye'de yapılmak istenince olmaz. Neden ne zararı var. Ama bunlar da yalan bitmiyor. Referandumu yaptık. Yeni sisteme bu millet geçiş verdi. ‘Muhtarlıklar kaldırılacak. Bakkal dükkanı kapanacak’ dediler. Ne oldu o yalanlar. Deniz Baykal çıkıp ‘hükümete teşekkür ediyoruz hizmetlerine diyeceğimiz yok. Ama sistem değişikliği yanlış’ dedi. Bugün hangi yüzle AK Parti'nin hizmetlerini eleştiriyorsun. Yalanları yatsıya kadar ama yüzleri de kızarmıyor. Yeni yalanlar üretmekte çok becerikliler.

Gençlere anlatmak lazım. Biz iktidara geldiğimizde 2 yaşında olan çocuğumuz bugün oy kullanacak. 2001de bu ülkede geleceğimizi ümidimizi kaybetmiştik. Mazot parasını vermeden ambulansın manşına basmıyordu. Bugün 112'yi çevirdiğiniz anda ambulans hemen geliyor. Sana 5 kuruş para soran yok.  Bugün sağlık hizmetlerinde Avrupa'yı geride bıraktık. Avrupa, Amerika bize imreniyor.  Avrupa’da bugün işsizlik oranları yüzde 18'ken, Türkiye'de yaptığımız yatırımlarla yüzde 11 seviyesinde. Isparta'da yüzde 8 seviyesinde. Bu tüm dünyanın sorun. Çözmek için elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu projeleri paylaşacağız sizinle. Isparta'da gençlerimiz gerçekten tüm dünyada geçerli karşılık bulabilecekleri bir yere gitmelerine gereke kalmadan buradan evlerinde sizlerin anında bizim sağlayacağımız ofisleri kullanarak para kazanabilecekleri hizmet üretecekleri alanları devreye sokacağız.

Bu projeler üzerinde çalışıyoruz. Hızlı tren kimsenin hayali değildi. Projesi tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi. 2022 yılına kadar Antalya-Isparta-Afyon hattını hızlı tren yaparak tüm hatlara entegrasyonu sağlanmış olacak. Konforlu ve güvenli şekilde yolculuğunuzu yapacaksınız. Daha kazandıracağımız çok hizmet var.”

 

Bu haber 318 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...