“İhracat büyüyor ama bizler küçülüyoruz”

5 Haziran 2018 18:25

Seçim dönemi çalışmalarında ağırlığın Isparta’nın ilçelerine ve kırsalına veren İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur “Isparta’da tarım büyüyor, üretici küçülüyor” şeklinde değerlendirdi.

Isparta’nın Türkiye’nin meyve deposu olarak bilindiği ancak bölgedeki üreticinin birçok konuda mağduriyetinin olduğunu tespit eden İyi Parti Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur; “Bölgede bahçelere kadar giriyoruz. Köylümüzle, çiftçimizdi, üreticimizle görüşüyoruz. Birçok şikayetlerini sorunlarını dinliyoruz. Önemli konuların başında mazota yapılan zamlar, sulama birliklerinin TEDAŞ ve DSİ’ye milyonlarca borcu, ithal gübre gibi nedenlerden dolayı büyümekten borç durumunda küçülmekten yanayız. Isparta’da tarım büyüyor doğrudur, ihracat büyüyor ama bizler küçülüyoruz” şeklinde konuştu.

Türk köylüsünün ithalat lobileri altında ezildiğini ifade eden Dr. Aylin Cesur ekiyorlar, biçiyorlar, yetiştiriyorlar ama Türkiye genelinde çiftçilerimizin ve köylümüzün bankalara 88 milyona dayanan borçları var bunların takipçisi olacağız” dedi.

Bu haber 365 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...