SDÜ’de Genç Diş Hekimleri Diplomalarını Aldı

6 Haziran 2018 14:29

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 Mezuniyet Töreni ile eğitimlerini tamamlayan diş hekimleri geleceğe uğurlandı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dönem Birincisi Ayşe Mert, iki diş hekiminin kızı olarak bugün aynı mesleğin üyesi olacak olmanın gururunu yaşadığını dile getirerek zorlu bir o kadar da güzel eğitim sürecinin sonuna geldiklerini belirtti. Mert, “Karşıma çıkan zorluklarla baş edebilmemi öğreten aileme, sabırla hekim olabilmeyi öğreten hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarıma da emeklerinin karşılık bulduğu bir hekimlik yaşamı diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra 2018 yılı mezunları adına konuşmasını yapmak üzere sözü alan Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencisi Cansu Karaltı, eğitim yılları boyunca bir meslek kazanmanın ötesinde birçok yoldaş kazandıklarını belirterek “İnsanın olduğu her coğrafyada biz varız. Bu ilmi etrafımıza yaymaya çalışacağız” dedi.

Genç meslektaşlarını kutlayarak konuşmasına başlayan Isparta- Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Örmeci ise “Değerli anne-babalar sizlerin gururunu paylaşıyoruz. Bilgileriyle sizleri yetiştiren hocalarımızı da kutluyorum. Sevgili gençler, günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay. Kendinizi sürekli yenileyin” şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, gençlere seslenerek “Okuma yazma öğrenerek başlayıp bugüne uzanan zorlu maratonun sonuna geldiniz. Aklınız, niteliğini ve çalışkanlığınızla seçildiniz. Bugün meslek hayatına başlıyorsunuz. Aldığınız eğitim zorluklarla başa çıkmanızı sağlayacak. Diş Hekimliği eğitiminin asla bitmeyeceğini unutmayın, yürümeye devam edin. “ mesajını verdi.

Konuşmaların ardından ilk olarak derece ile lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilere hediyeleri verildi. Ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi verildi. Son olarak da genç hekim adayları, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Kırzıoğlu eşliğinde diş hekimliği andını okudular.

Bu haber 304 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...