Eğirdir’de Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Onuruna iftar

7 Haziran 2018 16:43

Eğirdir Kaymakamlığının, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna düzenlediği iftar programına çok sayıda davetli katıldı. Yazla mahallesinde bulunan askeri gazinoda düzenlenen iftara, kahramanlarımızın ailelerinin yanı sıra Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Aksu Kaymakamı İdris Arslan, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir,  İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bçvş. Hakan Çeliköz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Teşkilatının değerli mensupları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve aileleri katıldı.

 Protokol üyelerinin tek tek şehit aileleriyle kucaklaştığı programda, İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, ebediyete intikal etmiş kahraman şehitlerimiz için dualar etti.

Yemeğin ardından salonda bulunanlara hitap eden Kaymakam Abdullah Akdaş, Vatan toprağına düşen şehitlerimizin acısını bir annenin hissettiği kadar olamasa da kalplerinde her zaman hissettiklerini belirterek; “Onlar bu topraklar için şehit oldular. Değerli anne ve babalar evlatlarını yitirdiler; ama emin olsunlar ki 80 milyon evlatları vardır” diye konuştu

 Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu söyleyen Kaymakam Akdaş, bu bedeli maalesef ki en ağır bir biçimde Türk Toplumunun ödediğini belirtti. “İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milletimizden aldığı güçle ilelebet payidar kalacaktır.Milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar var olacaktır. Bu topraklar üzerinde var olmanın bedeli kan dökmekse, şehit olmaksa biz de bu milletin evladı olarak şehit olmaya hazırız. Allah, Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Sizlerle beraber nice Ramazanlara ulaşmayı nasip eylesin. Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve hürmetle selamlıyorum” sözleriyle konuşmasını tamamlayarak salonda bulunanlardan büyük bir alkış aldı.

Program, Şehit Ailelerimizle yapılan sohbetin ardından son buldu.

 

Bu haber 499 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...