“ISPARTA’DA TOPLU KONUTLARA İHTİYAÇ VAR”

7 Haziran 2018 16:55

Ak Parti Milletvekili adayı Recep Özel, şehirde konut arzının talebi karşılamamasından dolayı yaşanan konut sıkıntısının fiyatları yükselttiğini belirterek; “Biz TOKİ’yi Isparta’ya getirerek ucuz konut üreteceğiz. Bu konuda Belediye ile işbirliği içinde çalışacağız” dedi.

Ak Parti 2. Sıra Milletvekili adayı Recep Özel, Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret ederek emeklilerin sorunlarını dinledi. Emekliler de, sorunlarını içeren dosyayı Milletvekili adayı Recep Özel’e verdi.

Dün saat 13.00’te gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, Milletvekili adayı Özel’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek ; “Türkiye’de 12,5 milyon emeklimiz var. Isparta’da ise 81 bin emeklimiz bulunuyor. Derneğimize Isparta’da 24 bin emeklimiz üye. Türkiye Emekliler Derneği emeklilerimizin haklarını, hukukunu aramak için kurulmuştur.

Emeklinin içinde bulunduğu durumu çok zordur, zor şartlar altında geçinmektedir. 25-30 sene yer altında, yer üstünde çalışmış, vergi görevlerini yerine getirmiş en son mürüvvetini göreceği emekliliğe ulaşmış insanlarız. Emekli olduktan sonra hayat şartlarına göre yaşantımız biraz değişmiş, çünkü aldığımız ücretler düşük kalmıştır. En büyük sıkıntılarımızdan birisi Adapazarı depreminden sonra bizi TÜFE’ye soktular. Bu bizim sırtımızda bir küfe. Bu TÜFE’den bir an önce çıkarsak belki emeklilerimiz biraz daha rahatlamış olur. Çünkü TÜFE’nin içinde ne olduğunu bilmediğimiz yaklaşık 400 kalem malzeme var. Bizlere verilen yüzdelik zamlar bizim belimizi bükmektedir. Az olana az çok olana çok verilmektedir. Siyasilere bir dosya sunuyoruz. O dosyada taleplerimiz yazıyor.

Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızdan çok güzel müjde aldık. 65 yaş maaşı alanların maaşları aylığa çevrildi. Bugün asgari ücretten maaş alanların emeklilik maaşları 750-800 lira oluyordu. Cumhurbaşkanımız bunun da iyileştirileceğini söyledi. Bir duyum daha aldık. İnşallah gerçekleşir. Düşük maaş alan emeklilerimize Temmuz’da bir iyileştirme verilecek.

Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Recep Özel de konuşmasında; “Kısa bir aradan sonra tekrar sizlerle hasbihal etme imkanını partim bana sağladı. İnşallah 24 Haziran’da bizi bağrına basacak, bu taleplerinizin savunucusu, istekçisi olacağız. Problemsiz bir dünya yok, problemsiz dünya cennet. Taleplerinizde haklısınız. Emeklimizin huzur içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz. Devletimizin imkanları ne kadar genişlerse vatandaşa sunulan imkan da o kadar çok genişler. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde geriye gidiş var. Çünkü onlar da genç nüfus azalmıştı. Yaşlıya genç nüfus bakamıyor. Neden Tayyip Erdoğan 4-5 çocuk diyor? Bir ailede anne babaya bir çocuk mu yoksa 4-5 çocuk mu daha iyi bakar? Genç nüfusu artırmamız lazım. Türkiye’de problem emekli sayımızın fazla olmasıdır.

Biliyorum Isparta’da siz emeklilerin ve dolayısıyla herkesin beklentisi TOKİ. Isparta’da konut yapılıyor, müteahhitlik hizmetleri çok fazla. Ama onların hitap ettiği kesim üst kesim. Geçen gün sayın belediye başkanımız Isparta’da arsa problemi yok dedi. Buna canı gönülden inanıyorum. Problem olmadığını kendisi söylediğine göre toplu konutların yapılacağı alanları bir an önce arsa üretme anlamında yapıp belediye kooperatiflere, TOKİ’ye tahsis ettirebilirse, Isparta’da toplu konutlara ihtiyaç var. Düşük gelirli insanların başka türlü ev sahibi olması mümkün görünmüyor. Ucuz konut üretmemiz lazım. Kiralar almış başını gitmiş. Bu sorunu çözemezsek Isparta’dan başka illere göçler başlayabilir. Belediye bu tür şeylerde lokomotif görevi görüyor.  Belediyenin biraz daha bu konuda elini taşın altına sokmasını istiyorum. Belediye TOKİ ve toplu konut işinde ne kadar yardımcı, destek olursa bu işlerde hızlı netice alabiliyoruz. Atabey, Gelendost, Keçiborlu’da TOKİ inşaatları başladı. Neden oralarda yapılıyor da merkezde yapılmıyor? Oradaki belediyeler bunu öncelediler, yardımcı oldular ve inşaatlar başladı. Bazı ilçelerde ikincisinin ihaleleri yapıldı.

Yukarıda bir fuar alanı yapıldı. Merkezden SDÜ’ye giderken sağ tarafta büyük bir fuar alanı diye geçmişten ayrılan alan var. O alanı toplu konut alanı olarak ilan etsin. İlla şehir dışına değil, şehir merkezinde neden olmasın? Kamulaştırsın. Bu konuya gelir getirici gözle işe bakılmamalı. Bu bir sosyal ihtiyaç. Belediyemizin de bu işin ucundan tutmasını istiyoruz. Dernek başkanımız da bu konuda emek harcıyor. Hepiniz biz üye olduk, bu iş ne olacak diye ondan hesap soruyorsunuz. Bunu biliyoruz.

Şuanda arsanın TOKİ’ye devri yapılmış, inşaat başlayacak. Ama o Isparta’ya yeterli değil. Isparta’da hazine arazileri noktasında sıkıntı var. Isparta bu konuda biraz fakir. Üzerimizdeki yükü belediyeye atma anlamında söylemiyorum. Ben ve Süreyya bey bu konuda söz verdik. Takipçisi olacağız. Ama toplu konut, imar anlamında lokomotif görevini illerde belediyelerin öncülük etmesi gerekiyor.

Bu emekliler Isparta’da yaşıyor. Senin de seçmenin, bizim de seçmenimiz. Arsa üretemiyorum olmaz. Toplu konut arsamız yok diye bir belediye başkanı söyleyemez. Yoksa mücavir alanlarını genişletirseniz toplu konut alanları açarsınız. Isparta’da ilk toplu konut alanı kısmen Gülistan’da açılmış. Halıkent, Anadolu, Işıkkent, Batıkent’te açıldı. Ama son 10 yıldır Isparta’da toplu konut alanı açılan yeni bir yer yok. Geçmişte Isparta’da Türkiye’ye örnek olabilecek kooperatifçilik vardı. Belediyenin ne kadar kabahati varsa bizim de o kadar kabahati vardır. Ben kimseyi suçlamıyorum.  Yusuf Başkan Isparta’da sevilen, sayılan, 3 dönemdir belediye başkanlığı yapmış birisidir. Vatandaşımızın bu derdine neden birlikte çözüm bulmayalım? Bu talebi elbirliği ile yapalım. Elimizi uzattık, o da uzatsın. Kısmen de ortak olduk, cumhur ittifakımız da var. Herhalde benim taahhüdümü kendi taahhüdü olarak kabul eder, bizi de bu konuda yalnız bırakmaz.

Belediye Başkanını TOKİ’ye alıp gitsem bu bizim belediye başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, arsayı üretmeyi taahhüt ediyor, altyapıyı çözecek desem daha iyi olmaz mı? Elbirliği ile yapıyoruz desek daha hoş olmaz mı? Bizim derdimiz ne Yusuf Ziya Günaydın’ı siyaseten köşeye sıkıştırmak ne de siyaseten bir yerden çıkmak değildir. Amacımız iş yapmaktır. Bütün suçu kendisine ihale etmiş değilim. Gecikmesinde çoğu suç bizdedir” dedi.   

Bu haber 459 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...