KARNELER ALINDI, TATİL BAŞLADI

9 Haziran 2018 10:54

 Şehit Sezgin Uludağ İlkokulu'nda düzenlenen törene Vali Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk ve Ortaöğretimde 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılı dün sona erdi. Isparta genelinde 81 bin 658 öğrenci ve 6 bin 100 Öğretmen 3 ay sürecek yaz tatiline çıkarken, öğrenciler de bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaların karşılığı karnelerini aldılar.

Okulların yaz tatiline çıkmasıyla ilgili olarak dün saat 11.00’de Bağlar Mahallesinde bulunan eski adıyla Bağlar İlkokulu yeni adıyla Şehit Sezgin Uludağ İlkokulunda Karne töreni düzenlendi. Törene Vali Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım ve diğer il müdürleri, STK temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Geçmiş yıllardaki gibi tören şeklinde gerçekleştirilmeyen karne dağıtımında bu defa Vali ve beraberindekiler direkt olarak sınıfları ziyaret ettiler ve öğrencilerle konuştular.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım; “Bizlere bu sevinci yaşatan başta fedakar öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor yürekten kutluyorum. Sizlerle birlikte başarı ve huzurlu bir 8 ay geçirdik. Sizler sevginin ve hoşgörünün hava gibi estiği ve su gibi kuşattığı bu irfan yuvası okulumuzun meyvelerisiniz. Şimdiye kadar hazırlamaya çalıştığımız şu hayatta hiçbir şeyin karşılıksız olmayacağının, insan ancak çalışarak bir şeyler kazanabileceğinin şuuruna erdiniz. Hiç bir zaman milli manevi ve insani değerlerden taviz vermeden örf ve adetlerimizi yaşayarak ve yaşatarak yolunuza devam ediniz” dedi.

Vali Şehmus Günaydın da; “3 aylık bir tatil dönemimiz var. Bu tatilde kitap okuyacağız. Okulda öğrendiklerimizi tekrarlayacağız, spor yapacağız, eğleneceğiz ki yeni döneme güçlü şekilde başlayalım. Onun dışında gezmek isteyenler gezebilir, annesi ve babasına yardım etmek isteyen yardım edebilir. Ama özellikle sizden isteğim kitap okuyup, ders tekrarı yapmanızdır. Okuma yazmayı öğrendiniz, bunu geliştirmek için mutlaka tekrar yapmanız lazım. Değişik branşlarda spor kurslarına gidin. Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğümüzün açtığı kurslar var. Velilere buradan sesleniyorum; özellikle çocuklarınızın yeteneklerine göre mutlaka Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün açtığı kurslara gönderelim. Hocalarımız çocuklarımızın yeteneklerinin tespiti konusunda size yardımcı olacaklar. Biz çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmek zorundayız. Çünkü bu çocuklar ileride bizim milletimizin geleceğimizin teminatı. Onları her alanda iyi yetiştirmemiz lazım. Eğitim, spor, kültür gibi tüm alanlarda devlet olarak her türlü kursları açıyoruz. Velilerimizin de çocuklarını bu kurslarımıza göndermelerini istiyoruz. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesinde büyük çaba gösteren, büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve ailelerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Tören, öğrencilere sınıflarda karnelerinin dağıtılmasıyla son buldu. 

Bu haber 380 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...