“Üzüm Pazarı esnafı büyük zarar görür”

15 Ağustos 2012 22:17

“Bu karardan Üzüm Pazarı esnafı büyük zarar görür” 

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, içerisinde 120 esnafın faaliyet gösterdiği eski Üzüm Pazarının üzerindeki plastik kapatmanın kaldırılması kararını değerlendiren Belediye eski Başkanı Hasan Balaman; “O örtüyü ben kendi dönemimde yaptırmıştım. Eğer kaldırılırsa esnaf büyük zarar görür” dedi.

 

Söz konusu karara göre Eski Üzüm Pazarının Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde yapılan üst örtüsü kaldırılacak. Karara ilk tepkiyi tadilatı gerçekleştiren Belediye eski Başkanı Hasan Balaman gösterdi. Esnaftan gelen talep üzerine Üzüm Pazarında tadilat yaptıklarını dile getiren Belediye eski Başkanı Balaman, “Anıtlar Kurulu benim dönemimde de üst örtünün kaldırılmasını istedi ama biz savunduk” dedi.

Üst örtünün kaldırılması halinde esnafın biteceğini söyleyen Balaman, konunun mahkemeye taşındığını belirterek, “Ben mahkemede esnafı aslanlar gibi savunacağım” diye konuştu.

Demirköprü’deki işyerleri ile Gül Heykeli ve Gülcü İsmail Efendi heykelinin de kaçak yapı olduğunu belirten Hasan Balaman, “Başkanlık makamı kişilerin kendi egolarını tatmin etme yeri değildir” dedi.

 

 

 

Bu haber 1503 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...