‘Sanayinin çırak sorununu çözeceğiz’

11 Haziran 2018 16:10

Sanayi esnafını ziyaret eden İyi Parti Isparta milletvekili adayı Dr. Aylin Cesur , sanayi esnafımızın sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyerek,  çözeceğine dair söz verdi.

İyi Parti Isparta milletvekili adayı Dr. Aylin Cesur Dr.Aylin Cesur, Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okullarına yönelik eğitim sistemindeki eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Mevcut sistemde çırak eksikliğinin bir nedeninin bu olduğuna değinen Cesur, İyi partinin eğitim programlarındaki düzenleme  ile bu sorunların aşılacağını belirtti. Ayrıca Çırakların sigortalarının mevcut sistemde sadece sağlık için olduğunu ve emekliliğe sayılmadığını, bunun düzenlenmesiyle çıraklığın tekrar özendirici hale geleceğini söyledi.

Bunun dışında Aylin Cesur, ekonomik olarak sıkıntı yaşayan sanayi esnafının en büyük derdinin VERGİ ve SGK borcu olduğunun altını çizdi ve sadece teçhizat alımında vergi indiriminden yararlanıldığını fakat bunun dolar kuru farkından dolayı hiçbir işe yaramadığını belirtti. Cesur, Dolar kurundan dolayı ham madde ve yedek parça maliyeti yüksek fiyattan olduğundan dolayı da esnafın kar edemediğini söyledi. İyi parti ekonomi programında esnafımızın bu sorunlarına çare olacak projelerin olduğunu dile getirerek esnafın İyi parti iktidarı ile derin bir nefes alacağının sözünü verdi.

Milletvekili Adayı, “Sadece borcu olmayan esnafa nefes kredisi adı altında kredi garanti fonu diye 1.56 oranda faizle borç verildiğini belirterek, Isparta’da sanayi esnafı bu nefes kredisini kullanmıştır.

 

 

Bu haber 327 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...