Amaç; yerel kapasitenin ve kalkınmanın hızlanması

9 Şubat 2013 00:06

Süleyman Demirel Üniversitesi, iş dünyasıyla yaptığı hızlı ve etkin çalışmaları işadamları dernekleriyle daha da hızlandıracak. Rektör Hasan İbicioğlu, “Üniversite halkın ve siz Isparta halkının üniversitesidir” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD), Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD ), Isparta Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (IGSİAD ), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı (TÜMSİAD ), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı arasında bir Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği protokolü imzalandı.

Barida Otel'de gerçekleştirilen imza törenine, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, IGİAD Başkanı Adem Demiralay, ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, TÜMSİAD Isparta Şube Başkanı Akın Tuna ile akademisyenler ve dernek temsilcileri katıldı.

ULUSAL DESTEKLERDEN

FAYDALANMA ORANI ARTIRILACAK

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, merkez ve merkez bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi vererek yapılan işbirliği protokolü ile eğitim açıklarının giderilmesi, yerel girişimciliğin geliştirilmesi ve üniversite- iş dünyası işbirliği kapsamında Isparta'da sanayinin ihtiyaç duyduğu mesleki ve teknik eğitimlerin gerçekleştirilmesi, ulusal desteklerden faydalanma oranının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu ise yaptığı konuşmada, Isparta'nın ihtiyaçlarına cevap vermeye ve akademik liderlik yapmaya hazır olan SDÜ'nün girişimci ve kendi kaynağını üreten, ülkesinin sosyal sorumluluklarının uzantısı olarak yumuşak gücün kinetik güce çevrilmesinde önemli bir fonksiyon icra edecek bir üniversite olduğunu söyledi. SDÜ'nün akademik başarıları hakkında da bilgi veren Rektör İbicioğlu, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer'den gelecek gençlere diş teknisyenliği, doğum teknisyenliği, inşaat ustalığı gibi alanlarda eğitim verebileceklerini ve YBEM'in Almanya'da şube açacağını belirtti.

AMAÇ; YEREL KAPASİTENİN VE KALKINMANIN HIZLANMASI

İbicioğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye'de ilk defa bir üniversite işadamları dernekleriyle yerel kapasitenin ve kalkınmanın hızlanmasıyla amacıyla bir işbirliği protokolü imzalıyor. Bu açıdan, tüm derneklerimize ve kurullarımıza canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

“ÜNİVERSİTE, HALKIN ÜNİVERSİTESİDİR”

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü olarak üniversite iş dünyası işbirliğinde yeni çalışmaya bu vesileyle başlamış olmanın da mutluluğunu ve gururunu sizlerle paylaşmak isterim. Güzel şehrimizin tüm hücrelerine nüfus etmiş Süleyman Demirel Üniversitesi bugün her alanda iş dünyamıza ve ülkemize hizmet veriyor, yapısında bulunan ve yetiştirdiği nitelikli insan kaynağı ile ülkemize sınırsız ve molasız katkı sağlamaya devam ediyor. Bugünkü bu birlikteliğimiz bu açıdan da ayrı bir önem taşıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi iş dünyası işbirliğinde yaptığı hızlı ve etkin çalışmaları siz işadamı derneklerimizle ve kurullarımızla daha da hızlandırıyoruz. Üniversite sizin, bizim hepimizin üniversitesidir. Üniversite halkın ve siz Isparta halkının üniversitesidir. Yaptığımız tüm gayretlerimiz sizin içindir. Siz isteyeceksiniz biz birlikte üreteceğiz. Isparta’ya ve sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum.

“ÜNİVERSİTEMİZ, SANAYİ ODAKLI

PROJE ÜRETMEDE TÜRKİYE BİRİNCİSİDİR”

Üniversitem Türkiye'de ilkleri uygulayan ve en üst sıralarda bir üniversite haline gelmiştir. Göreve geldiğim ilk günden itibaren üniversitemizle halkımızı ve dünyayı buluşturmak noktasında, girişimcilik ve yenilikçilikte hızlı gelişmeler yaşanması noktasında sizlerden aldığım enerjiyle hareket ettim. Şu an Süleyman Demirel üniversitesi kendisinden önce kurulan bir çok köklü üniversiteyi geride bırakmanın haklı onurunu yaşıyor. Üniversitemiz, şu an sanayi odaklı proje üretmede Türkiye birincisi olmuştur. Yine Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu verilerine göre devlet tarafından desteklenen projelere proje üretmede Türkiye ikincisi olmaktadır. Bu başarı hepimizindir. Üniversitemiz, son üç yılda Süleyman Demirel Üniversitesi girişimcilik ve proje üretme-gerçekleştirme konusunda yaptığı molasız çalışmalarla Türkiye'de örnek çalışmalara imza atarak araştırma-geliştirme ve teknoloji üretimi konusunda Anadolu'nun ar-ge ve teknoloji merkezi haline geldi.

“1.770 PROJE KABUL EDİLEREK UYGULAMAYA BAŞLANILDI”

Son üç yılda Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından hazırlanan Üniversite Bilimsel Araştırmalar Programı tarafından koordine edilen Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Ajansı vb. gibi ulusal ve bölgesel mali destek programları kapsamında 1.770 proje kabul edilerek uygulamaya başlanıldı. Proje üretme ve geliştirme kapasitesi açısından Süleyman Demirel Üniversitesi bilim insanları diğer üniversitelere fark attı ve Allah'ın izniyle devam edecek.

“NE KADAR ÇOK PROJE ÜRETEBİLİRSEK,

O KADAR ÇOK DESTEK ALABİLİRİZ”

Yine son üç yılda Sanayi ile kontratlı yürütülen araştırma geliştirme proje sayımız 247 'ye ulaştı ve bu projelerde 411 bilim insanımız görev aldı.   Bu sayının artması için üniversite

akademisyenlerinin ve sanayinin işbirliği ile geleceğe yürümekte daha çok sanayi ile iç içe olmasını gerektiriyor. Bu açıdan mali desteklerinin en üst düzeyde kullanılması hem bölgemiz açısından hem de Isparta’mızın sürdürülebilir kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Ne kadar çok proje üretebilirsek, o kadar çok destek alabiliriz. Sizden bölgenin sorunlarına çözüm üreten projeler üreterek mali destekleri ve üniversitemizi en üst düzeyde kullanmanızı bekliyorum.

“HER TÜRLÜ TEST ANALİZ, ARGE İHTİYAÇLARINI

KARŞILAYABİLECEK KAPASİTEYİZ”

Sanayinin, üniversitenin gelişmiş alt yapısı ve beşeri sermayesini daha çok kullanmasını istiyoruz, her türlü test analiz, arge ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteyiz. En önemlisi siz Türkiye'nin en değerli proje üretim ve uygulama neferleri olarak en kaliteli beşeri sermaye alt yapısını hak ediyorsunuz ve sizlerin, iş dünyamızın emrindeyiz.

Proje ve hizmetlerin gelişmesinde yenilikçiliği ve işbirliğinin geliştirilmesine çok önem veriyorum. Her türlü yenilik çalışmalarında üniversitemin siz değerli işadamı arkadaşlarım tarafından en üst düzeyde kullanılmasını istiyorum. Allah'ın izniyle İnadına "yenilikçilik" ve inadına "işbirliği" felsefesiyle ülke ve bölgeye kalitesi yüksek hizmetler üretmeye devam edeceğiz.

“LİSANSÜSTÜ TEZLERİ VE ARAŞTIRMALARI

İŞ DÜNYASI İLE BİRLİKTE GELİŞTİRİLİYORUZ”

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin son yıllarda elde ettiği tüm bu başarılar hep birlikte omuz omuza yapılmış olan çalışmaların ürünüdür, katkısı olan herkesi kutluyorum ve devamı diliyorum, her zaman yanınızda en büyük destekçinizim. Özellikle iş dünyasının her türlü araştırma-geliştirme ve yenilik üretimi konusunda, mesleki ve teknik eğitimi Süleyman Demirel Üniversitesi ile işbirliği yapması için yeni projelere ve açılımları sizlerden bekliyoruz. Proje önerileri gelişmesi amacıyla üniversite - iş dünyası işbirliği için özel modeller uyguluyoruz. Türkiye'de ilk defa Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızla yaptığımız protokol kapsamında lisansüstü tezlerin ve araştırmaların iş dünyası ile birlikte geliştiriliyor. Lisansüstü tezlerini gerçek saha ihtiyaçlarına çözüm üreten tezler haline getiriyoruz, yeni projeler için üniversiteyle işbirliği yaparak hayata değer üretmek için herkesi üniversiteye davet ediyorum.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GELCEKLEŞTİRİYORUZ”

Eğitim gerek mesleki ve teknik eğitim olarak yaşam boyu sürmesi gereken bir olgu. Bu açıdan halk üniversitesi sizlerin üniversitesi olmanın en önemli gereği olarak mesleki ve teknik eğitimleri size açık yürüttüğümüz merkezimizin ismi yaşam boyu eğitim merkezi olduk. Hayatın içindeyiz ve sizlerin yanındayız.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğimiz söz konusu protokolümüzün iş dünyamıza ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diler, üniversitemizin tüm kapılarının sizlerin isteklerine açık olduğunu bilmenizi ister ve daha fazla kullanılması için herkesi proje üretmeye ve üniversiteden faydalanmaya davet eder, siz odaklı çalışmaya devan edeceğimizi belirtir, çalışmalarınızda her zaman yanınızda en büyük destekçiniz olduğumu bilmenizi istirham ederim.”

 

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...