Belediyenin iftar programı Tokmacık Köyünde gerçekleşti

11 Haziran 2018 16:18

Isparta Belediyesinin mahallelerde ve köylerde düzenlemiş olduğu İftar Yemeği ve Ramazan Programları devam ediyor. Belediyenin Ramazan ayı için düzenlediği köylerdeki son programı Yalvaç’ın Tokmacık Köyünde gerçekleşti. Okunan ezan, yapılan dualarla okul bahçesinde yüzlerce vatandaş aynı anda iftar yapmanın mutluğunu yaşarken, iftar sonrasında ise İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Yalvaç’ın Tokmacık Köyünde düzenlenen İftar Yemeği ve Ramazan Programına Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Programa MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesinde Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler Kıbrıs Gazisi Selahattin Cula ve eşi Nergis Cula ile Kore Gazisi merhum Mehmet Gemici’nin eşi Münevver Gemici’yi evlerinde ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Başkan Günaydın, ailelere Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Ramazan ayı dolayısıyla köylerinde düzenlenen iftar yemeği ve programı dolayısıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden Tokmacık Muhtarı Mevlüt Yürekli, “Verilen bu yemek kazananlara bol kazanç, yiyenlere şifa olsun. Burada Tokmacık var. Başkanım sağ yanında Nedim Yürekli, sol yanında Mevlüt Yürekli, Sayın Başkanım hızır, görevine hazır. Tokmacık misafirperverdir, köyümüzde dostluk vardır, düşmanlık yoktur, sevgi vardır, çirkinlik yoktur. Başkanım sizi seviyoruz, hizmetlerinizde başarılar dileriz” dedi.  

Kendisi de Tokmacıklı olan Belediye Meclisi Üyesi Nedim Yürekli de, Tokmacığın yiğitlik, mertlik koktuğunu söyledi. Yürekli, “Sadece Tokmacık değil tüm köyleri candan seviyoruz. Gençliğimi öğrencilerime adamışsam, bundan sonraki hayatımı da köylerimize adadım. Köylerimizde azalma var iyileşme yok. Göç almış gidiyor, başkanımız her köyde bu konuya temas ediyor. Geçim şartları insanlarımızı zorlaştırmakta. Bu şartlarda köylümüzü, köylerinde tutmak çok zor. Devletimizin sorumluluk alması ve köye köylüye eğilmesi lazım. Kalkınma köylerden başlar” şeklinde konuştu.

MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez de, yaptığı selamlama konuşmasında kendisinin Yalvaçlı olduğunu ve hemşehrilerinden önce dua ardından da desteklerini beklediğini belirtti. Sönmez, “Başkanımızın düzenlemiş olduğu bu programlar vesilesiyle sizlerle sohbet edebilme imkanına kavuşuyoruz. Başkanımız köy programlarını iki yıldan bu yana devam ettiriyor. Bunları ne seçim, ne de seçim yatırımı için yapmıyor. Başkanımızın köylerimizle ilgili ortaya koyduğu projeleri bunu gösteriyor. Yalvaç’ın, sizlerin evladı, kardeşi olarak önce dua, sonra da desteklerinizi bekliyorum” görüşlerinde bulundu.

Düzenledikleri iftar yemekleri ve ramazan programlarının köylere hayır, uğur, bereket ve güzellik getirmesi temennisinde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Köylerimizi seven bir insanım. Samimiyet köylerimizde daha fazla, bu şehirlerde azalıyor. Komşu sevgisi, karşılıklı saygı, hoşgörü, dostluk köylerimizde daha fazla. Köylerimiz yaşanacak yerlerdir.  Köylerimizin işi ve aşı olması lazım. Bunun için de ilaç, mazot, gübre uygun olmalı” dedi.

Karşılıklı yardımlaşmanın azaldığından bahseden Başkan Günaydın, Yunus Emre, Mevlana sevgisiyle, görüş dünyasıyla yaşanması arzusunda olduğunu kaydetti. Günaydın, “Bu konuda eksikliğimiz var. Ekonomik sorunlar, teknoloji bizleri bu hale getiriyor. 2 yıldan buyana 70 köy gezdim ve 150’nin üzerinde muhtarımızla tanıştık. Isparta’nın belediye başkanıyım. Niçin yapıyorsun?  diye soruyorlar. Isparta’yı, Isparta halkını, köylerimizi seviyorum. Isparta ve 204 köyü benim memleketim. Bir insan her konuya sahip olabilmeli. Yaşadığı toprağa imkan verildiğinde hizmet edebilmeli” görüşlerinde bulundu.

Türkiye’nin bir gün dünya lideri bir ülke olacağından bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bunun için çalışacağız, kendimizi yetiştireceğiz. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Türkler dünyanın beyefendisi olacaktır. Çalışkanlığa ihtiyacımız var” dedi.

Konuşmaların ardından İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan birbirinden güzel eserleri vatandaşlar için seslendirirken, çocuklar için de gün boyu çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Böyle bir programın köylerinde yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar da, “Sayın Başkanımıza böyle anlamlı bir günde bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyoruz, çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerinde bulundular.

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...