Eski İl Özel İdare binası BAKA’ya devredilebilir

9 Şubat 2013 00:12

İl Genel Meclisi’nde gündeme gelen ve Meclis Üyesi Kadir Şallı'nın fikir olarak ortaya attığı projeye BAKA'dan ilk cevap geldi. BAKA, şayet üst kurulları da kabul ederse, eski İl Özel İdare binasının yerine yeni bir bina yapabilecek.

Eski İl Özel idare binasının yerine nasıl bir bina yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak, istenen kat yüksekliğinin belediye tarafından verilmeyişi, tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bu tartışmalar, geçtiğimiz gün İl Genel Meclisine de yansıdı. Üyeler fikirlerini tek tek söylerken, Kadir Şallı ilginç bir fikir ortaya attı. Şallı, “Eski İl Özel İdare BAKA’ya verelim” dedi.

ENGİN: NEDEN OLMASIN

Bu açıklamalar ışığında konuya BAKA’nın nasıl bakacağı merak ediliyordu. Bu merak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin’in açıklaması ile aydınlığa kavuştu. Engin, “Şayet üst kurul da kabul ederse neden olmasın” dedi. Engin, “İl Genel Meclisi, Isparta’da yaşayan bütün halkın iradesini yansıtan çok önemli seçilmiş bir mekanizma. Şayet meclis eski özel idare binasını BAKA’nın yap-işlet-devret gibi ya da başka bir modelle yapması konusunda karar alırsa biz elimizden geleni ajans olarak yaparız. Tabi bizimde bir üst kurulumuz var. Kişisel olarak şayet bize il genel meclisi yetki verirse, olumlu yaklaşırsa biz de bu konuyu gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...