KARA HAVACILIK OKULU İNŞAATI TAMAMLANDI, SIRA TAŞINMADA

12 Haziran 2018 16:01

Isparta’nın uzun süredir  gündeminde olan Kara Havacılık Okulu tamamlandı. Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Biliç, Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulu’nun bu ay sonunda Isparta’ya taşınacağını, Kara Havacılık 1.Alay Komutanlığı’nın da Kasım-2019’da geleceğini açıkladı.

Isparta’nın Kara Havacılık Okulu hayali 2000’li yılların başında Eyüp Avcular’ın ITSO Başkanlığı dönemine dayanıyor. O dönem bir ITSO projesi ve hayali olarak Isparta’nın önüne konan gazetelerin ana kapaklarına verilen ilan ile Isparta’ya ‘Kara Havacılık Okulu geliyor’ başlığı ile müjde olarak duyurulan Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulu, bu ay sonunda Isparta yerleşkesinde faaliyetine başlıyor.

ITSO’da görev alan Eyüp Avcular, Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile Şükrü Başdeğirmen’in başkanlıkları döneminde yoğun çaba sarfedilen, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in başından-sonuna kadar yakından takip ettiği Kara Havacılık Okulu Isparta iskan tesisleri inşaatı nihayet tamamlandı. İnşaatı  yüklenici firma Koçoğlu’nun ekonomik sorunlar nedeniyle tamamlayamadığı, bu nedenle yeniden ihale süreci başlatılan Kara Havacılık Okulu’nda iskan tesisleri inşaatı tamamlandı. Yeni yüklenici firma yüzde 5’lik kısmın ikmal inşaatını tamamladı. İskan tesisleri, hangarlar ve pistler Kara Havacılık Okulu Komutanlığı’na teslim edildi.

Özellikle yurt dışından gelen askerlere eğitim veren Kara Havacılık Okulu, Ankara Etimesgut’taki yerleşkesinden bu ay sonu itibariyle taşınacak. Isparta Kara Havacılık Okulu’nun haziran ayı sonunda ya da Temmuz ayı başında faaliyete geçmesi bekleniyor. İlk etapta 750 yerleşik kadronun Isparta’ya gelmesi, 3’er aylık dönemler için de eğitim için Isparta’ya geliş-gidiş sirkülasyonunun fazla olacağı belirtiliyor.

Isparta Kara Havacılık Okulu yerleşkesinde Kara Havacılık 1.Alay Komutanlığı iskan tesisleri inşaatı ise devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı ihale kapsamında Kasım-2019’a kadar 1.alayın iskan tesisleri inşaatının da tamamlanması bekleniyor. Bu inşaatın tamamlanmasından sonra Ankara’daki Kara Havacılık 1.Alay Komutanlığı da Isparta’ya gelecek. Böylece Isparta’da hem Kara Havacılık Okul Komutanlığı hem de Kara Havacılık 1.Alay Komutanlığı faaliyet gösterecek.

Bu haber 1082 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...