“ÖNCELİĞİMİZ CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ ERDOĞAN’A OY VERMEKTİR”

13 Haziran 2018 18:28

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ‘AK Parti’nin oyu AK Parti mührünün altına vurulur, ittifak kafanızı karıştırmasın. Partimizin oylarına sahip çıkalım’ diyen AK Partili Recep Özel’i ima ederek konuşma yaptı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ev sahipliğinde Isparta Belediyesi temizlik işçileri ile yapılan toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Yalçın, ‘önceliğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermenizdir’ dedi.

Bazılarının bir takım hesaplar yaptığını ancak kendilerinin MHP olarak önce parti adına bir siyasi hesap yapmadıklarını belirten İsa Yalçın, “Birinci önceliğimiz Cumhur İttifakı. Bu ittifak öylesine partilerin oyunu artırmak amacıyla kurulmadı. Cumhur İttifakı bu ülkenin ihtiyacı olduğu için kuruldu. MHP İl Başkanı olarak birinci önceliğimiz Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermenizdir. İkincisi de Cumhur ittifakının mecliste de güçlü olması lazım. Biz 15 Temmuz sonrasında aklı başına gelen bir siyasi parti falan değiliz. 15 Temmuz’u, 15 yıl öncesinden uyaran bir lider var. Biz siyasi projelerimizi devlet adına millet adına bir yana bırakmayı başarmış bir partiyiz” derken, 2007 yılında yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gündeme getirilen 367 krizinden örnek verirken, MHP’nin Meclise girerek bu krizi aştığını belirtirken, “Belki de 15 Temmuz 2007’de bir benzeri yaşanacaktı” dedi.

CHP-HDP İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Seçimin ikinci tura kalması hesaplarının yapıldığına da değinen Yalçın, “Bir generalin apoletini sökmeyi düşünüyorlar. Bunun arka planında şu var. Bu general  Afrin’e giren generaldi. En çok CHP’yi rahatsız eden bir general çünkü onlar HDP ile bir işbirliği içerisindeler, ikinci tura kalırsa. Biz de şeref madalyası takılacak bir generalin apoleti niçin sökülür, her gittiği yerde söylüyor. Çünkü anlaşmayı yaptılar. İşi ikinci tura bırakıp HDP’nin oylarını almak istiyorlar” şeklinde konuştu.

KANDİL’E TÜRK BAYRAĞI DİKİLECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2007 yılında ‘Kandile Türk Bayrağı dikilmeden bu terör bitmez demişti’ sözünü hatırlatan Yalçın, “Kandile Türk Bayrağı dikilecek” dedi.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Televizyonlarda bir algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren İsa Yalçın, “Şu ittifak şunu alırsa, dört sıfır bu olursa, Milliyetçi Hareket Partisinin oyu 20 bine düşerse falan bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biraz önce belediye başkanımızda söyledi bize 5 bin oy verirseniz, yine mücadeleye devam ederiz, 50 bin oy verirseniz mücadeleye daha şiddetli bir şekilde devam ederiz. 150 bin oy verirseniz de işte o zaman Türkiye’nin nasıl kurtulduğunu Isparta’nın da ne hale geldiğini inşallah yerel yöneticilerimizle birlikte göreceksiniz. Yeni bir dönem başlıyor. Isparta’nın sıçrayarak daha ileriye gitmesi için Türkiye’nin de bu başarılı generallere şeref madalyası takacak yönetimlerin gelmesi için MHP’nin hem sizin adınıza mecliste güçlü bir denetim görevi hem de hükümete gerektiğinde destek görevini vermesi için sizlerden ciddi bir destek bekliyoruz” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 312 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...