AKP’li Tanışman ile Başkan Günaydın birbirine girdi

9 Şubat 2013 00:13

Belediye Meclisi Şubat Ayı son toplantısına sözlü kavga damgasını vurdu. Belediye Başkanı Yusuf Günaydın’ın Meclis yoklamasının ardından söz alan AKP’li Meclis Üyesi İsmail Tanışman kavganın fitilini ateşledi. Günaydın Meclisi terk etti.

Şubat ayı son Belediye Meclisi’nde ortalık karıştı. AKP’li Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın meclis yoklamasından sonra uzun süre tartıştı. Başkan Günaydın meclise ara verdi ancak duramadı ve Meclisi terk etti.

SORULARIMA CEVAP VERİLMEDİ SAYGISIZLIK YAPILIYOR

AKP’li Meclis Üyesi Tanışman, kendisine saygısızlık yapıldığı gerekçesi ile başladığı konuşmasında daha önceden sorduğu sorulara cevap alamadığını belirtti. Tanışman ayrıca Mecliste kendisine hitap edilirken "Bu" yerine adıyla hitap edilmesini istedi.

BEN EŞYA DEĞİLİM!

Tanışman daha sonra “Ben eşya değilim” çıkışında bulundu. Saygı beklediğini bildiren Tanışman’a Günaydın, “Meclis senin yüzünden rahatsız oluyor. Meclisin huzurunu bozuyorsun. Buranın düzenini bozuyorsun” dedi.

GÜNAYDIN: “BUNUN YAPTIĞI DENSİZLİK!”

Tartışmalar bu şekilde başlarken Günaydın Tanışman’a “Sen her Meclis toplantısında sorun yaratıyorsun. Böyle devam edersen seni atarım" diye çıkıştı.

Tanışman, tekrar “Ben meclis üyesiyim, eşya değilim” dedi. Bunun üzerine Günaydın, “Lüzumsuz konuşuyorsun. Saygısızlık yapma seni dışarı atarım. Meşhur olma derdiniz var. Meclisin seviyesini düşürüyorsun” dedi.

TANIŞMAN HAKKINDA GEREKENİN YAPILMASINI İSTEDİ

Başkan Günaydın tartışmaların ardından Mecliste huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle Tanışman'ın hakkında gerekenin yapılmasını istedi. Meclise 5 dakika ara verildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Meclisi terk etti.

Meclise ara verilmesine rağmen AKP’li Meclis Üyeleri ile MHP'li Meclis Üyeleri arasındaki tartışma devam etti.

TANIŞMAN'DAN ZAFER İŞARETİ

Öte yandan AKP’li Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman, Belediyenin 125 Milyon TL'lik borcunun dokümanlarını istedi. Meclise ara verildiği anda Tanışman zafer işareti yaparak, "Ben davamda haklıyım. Ben belediye meclis üyesiyim. Neden belediyenin borçlarını saklıyorsunuz?” dedi. Ortamın iyice gerildiği Meclis’te tartışmaya daha sonra Belediye Başkan Yardımcıları Recep Erdem ve Orhan Eren de katıldı.

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...