Lavanta sezonu erken başladı

19 Haziran 2018 18:14

Keçiborlu'ya bağlı Kuyucak köyünde ekimi yapılan lavanta, mevsimsel koşullardan dolayı bu yıl erken renklenmeye başladı

Gül diyarı" Isparta'da, Türkiye lavanta üretiminin yüzde 80'ini tek başına gerçekleştiren "lavanta kokulu köy" Kuyucak'ta bu yıl sezon erken başladı.

Adı gülle özdeşleşen Isparta, son yıllarda üretimi ve dikim alanları artan lavantada da söz sahibi oldu. Keçiborlu'ya bağlı Kuyucak köyünde ekimi yapılan lavanta, mevsimsel koşullardan dolayı bu yıl erken renklenmeye başladı. Son yıllarda sosyal medyadaki paylaşımlarla ülke çapında üne kavuşan ve büyük ilgi çekerek turizme de katkı sağlayan lavanta için bu yıl bahçelerde fotoğraf tutkunları için de çalışma yapıldı.Yaklaşık bir ay süren lavanta döneminde ziyaretçiler, bahçelerde lavanta kokusu eşliğinde fotoğraf çektirip huzurlu bir gün geçiriyor.

Bu aıraad Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot, yaptığı açıklamada, Isparta'da gülden sonra en fazla ziyaretçi çeken aromatik bitkinin lavanta olduğunu belirterek son yıllarda ünü artan lavanta bahçelerini görmek için Türkiye'nin farklı yerlerinden misafirlerin geldiğini söyledi.

Çot, "Görsel bir şölen sunan mor lavanta tarlalarını görmek için ille de Fransa'nın meşhur lavanta bahçelerine gitmeniz şart değil. 'Lavanta kokulu köy' Kuyucak'a gelmeniz yeterli. Yaklaşık 3000 dekar lavanta bahçesine sahip lavanta kokulu köy Kuyucak, yerli ve yabancı turistler başta olmak üzere her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Lavanta bahçelerinin sunduğu mor görselliği görmek için gelen gezginler, buralarda üretilen lavanta kesesi, lavanta balı, lavanta suyu ve yağı, lavanta dondurması, lavanta çayı, lavanta kahvesi gibi doğal ürünleri de alabiliyor. Hedefimiz 150 binin ziyaretçinin üzerine çıkmak” dedi.

LARA, LAVANTA BAHÇELERİNDE MODEL OLDU

Öte yandan Güneykent'teki Gül Festivali'ne gelen ünlü sanatçı Lara, Lavanta bahçelerine giderek usta fotoğrafçıların modeli oldu. Lara, gül ve lavantanın harika olduğunu belirterek, ev sahipliğinden dolayı Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün'e teşekkür etti

 

Bu haber 389 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...