“Elmaya taban fiyat vereceğiz”

19 Haziran 2018 18:18

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, elma ve kiraz üreticisinin halinin perişan olduğunu belirterek “Fındıkta olduğu gibi elmaya taban satış fiyatı vereceğiz. Devlet alım garantisi  verecek” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, dün gazetecilerle kahvaltıda biraraya geldi. 24 Haziran seçimleri için son haftaya girildiğini belirten Ceyhan, AK Parti Milletvekillerinin Isparta’yı ihmal ettiğini iddia etti.

ELMA HALA 1 TL, MAZOT 6, DOLAR 5 TL.

Elma ve kiraz konusunda çiftçilerin çok dertli olduğunu belirten Ceyhan, şöyle konuştu:

“Ispartalı hemşehrilerim ihmal edilmiş. Köylümüz, çiftçimiz ihmal edilmiş. Elma bahçelerimizde, kiraz bahçelerimizde çiftçilerimizle çok sohbet yapıyoruz. Elmadan bir örnek vermek istiyorum. 2002’de AKP iktidara geldiğinde elmanın kilosu 70-80 kuruştu, mazot 1 lira civarındaydı, dolar 1.18 idi. 1 kilo elma satınca 1 litre mazot alınabiliyordu. İhracat yapıldığı için 1 kilo elma, 1 dolara gidiyordu. Mısır’a, Libya’ya, Irak, Suriye’ye, İran’a, Ürdün’e ihracatımız vardı. Şimdi ihracat olmuyor. Neden? AK Parti iktidarları bizi tüm dünya ile düşman etti. Artık elmamızı satamıyoruz. Elma hala 1 lira ama mazot oldu 6 lira, dolar oldu 5 lira. Ey elma üreticileri bunlar sizi sevmiyor, elmayı ve köylüyü düşünmüyor. Elma üreticisi 5 kat fakirleşti.

FİYATI DEVLET BELİRLEYECEK

Kirazı ihraç edemiyoruz. Avrupalılar kiraz almıyor. Biz herkes ile düşman olduğumuz için Avrupa’ya kiraz gitmiyor. Artık ağaçlardan kiraz toplanmıyor. İşçinin maliyeti arttı. Biz köylümüzün derdinin farkındayız. Elmabirlik ve Kirazbirlik kuracağız. Borsasını oluşturacağız. Fındıkta olduğu gibi elmaya taban satış fiyatı vereceğiz. Devlet elmayı alacak. Devlet fiyat garantisi verecek. Tüccarlar daha yüksek fiyatla almak zorunda kalacak. İhracatı artıracağız. Dünya ile kavga etmeyeceğiz, biz herkesle dost olacağız. Köylümüz 1 kilo elma ile mazot alınan dönemlere tekrar geri geleceğiz. Elmanın fiyatı en az 5 lira olacak. ihracatı artıracağız, teşvik vereceğiz.”

ISPARTA VERGİ VERMEDE 30.SIRADA

YATIRIM ALMADA 60.SIRADA

“Isparta, 81 il içerisinde 30.sırada vergi verirken. Hizmet alırken 60.sırada. Dibimizde Burdur yatırımında 36.vilayet. Isparta’yı yönetsin diye gönderdiğiniz, yüzde 55 oyla gönderdiğiniz AKP Milletvekilleri ödediğiniz vergi kadar yatırım getiremiyor Sizin almanız gereken yatırımları Burdur’a, Afyon’a, Konya’ya kaçırmışlar. Merak etmeyin. Biz sizlerin eksik kalan yatırımlarını geri getireceğiz. Bundan sonra Isparta ödediği verginin 5 katı devlet hizmeti alacak.

ISPARTA’DA 7500 SURİYELİ YAŞIYOR

Isparta’da 7500 Suriyeli yaşıyor. Bunlara aile başı 1200 TL para ödeniyor. Ispartalı gençler burada iş bulamazken her bir Suriyeli aileye devlet 1200 TL yatırım yapıyor.”

 

 

Bu haber 388 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...