İŞKUR’dan tarihi eğitim

10 Şubat 2013 23:35

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, yaptıkları araştırmalar sonucu işverenle işçinin bağının ilk konuşmada koptuğunu tespit ettiklerini söyledi. Ergin, buna göre kayıtlı işsizleri düzenli olarak kuruma çağırarak “İşverenle nasıl konuşulur?” eğitimi verilmeye başlandığını duyurdu.

İŞKUR, başta basit gibi görünen ancak çok önemli bir kursa imza attı. İl Müdürü Hüseyin Ergin, kuruma kayıtlı işsizlere işverenle düzgün diyalog nasıl kurulur? bunun eğitiminin verilmeye başlandığını açıkladı. İşsizlik oranının farklı sebepleri bulunduğunu kuruma kayıtlı olan bütün işsizleri danışmanlara paylaştırdıklarını ifade eden Ergin, “İşsizimiz kayıt olur olmaz kimin danışmanı olduğu belli oluyor. Her hafta sonu 100 kişiyi davet ederek bu eğitimleri gerçekleştireceğim” dedi.

BU KURSA DA GELEN YOK!

Her hafta sonu iş arama becerileri ile ilgili olarak eğitim düzenlediklerini ancak buna da kimsenin gelmediğini bildirdi. Ergin, “Mesela iş arayanımız işverenin yanına gidiyor, kapıdan girer girmez ‘Kaç para vereceksin?’ diye soruyor. Böyle iş aranmaz. Eğer işe yerleştirmeyi artıracaksak, işçinin iş verenle nasıl görüşeceğini bilmesi lazım. Onun için eğitim verelim diyoruz” diye konuştu.

HER İŞSİZ EĞİTİMDEN GEÇECEK

Kuruma kayıtlı olan her kişiyi eğitimden geçirmeyi hedeflediklerini belirten Ergin, “Kayıtlı işsizlerimizi arıyoruz, ‘iş var’ diyoruz gelmiyorlar, ‘eğitim var’ diyoruz gelmiyorlar. Kamu işi olduğu zaman yığılıyor ama. Mesela Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamındaki kurslara herkes yığıldı. İnsanlara daha kolay geliyor. Bunların hepsini aşacağız. Bunu sonunda başaracağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 1374 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...