“Türkiye’de devlet yatırımı fabrikası olmayan tek İl Isparta’dır”

20 Haziran 2018 18:25

Ticaretin ve siyasetin elli yılına damgasını vurmuş Isparta eşrafından iş adamı Mustafa Şimşek İYİ Parti ile yola çıktı.

Mustafa Şimşek ile bir araya geldiğimiz saatler Isparta’nın ve Türkiye’nin kanayan yaralarına parmak bastık. Ekonomiden siyasete kadar çarpıcı açıklamalarda bulunun Şimşek sorularımıza şöyle cevaplar verdi;

BASIN: Farklı bir misyondan geldiniz ama gücünüzü İYİ Parti ile birleştirdiniz neden böyle bir karar verdiniz.

M. ŞİMŞEK: Doğrudur ama biz Milliyetçiliğimizi değil partimizi değiştirdik. Buna bir transfer gözüyle bakılmamalı. Çünkü ben bu partinin Isparta’da kurucu başkanıyım. Yani biz bir partiden başka bir partiye geçmiş değiliz.

BASIN: İYİ Parti’nin diğer partilerden farklı ne gibi bir çizgisi var.

M. ŞİMŞEK: İYİ Parti yeni kurulmuş hiç kirlenmemiş ortak paydası vatan olanların bir araya geldiği bir partidir.

BASIN: Seçimden sonra parlamentoda söz sahibi olursanız neyi hedeflerdiniz? İşe nereden başlamayı düşünürdünüz?

M. ŞİMŞEK: Şüphesiz bu genel merkezimizle yapılacak istişareler ve bugüne kadar tutulan raporlarla belirlenecek. Ama benim şahsi kanaatim mevcut iktidarın onaltı yıl boyunca yapmış oldukları keyfi icraatları ve tahribatları ortadan kaldırıp devlet içersinde yeniden bir yapılanmaya gitmek öncelikli işimiz olmalı.

BASIN: Nedir bu tahribatlar? Size göre devlet ne haldedir? Nedir bu tahrip edilenler?

M. ŞİMŞEK: Devlet bir bekadır. Yani gelecektir. Ancak devlet şu anda geleceği belirsizleşmiş tıkanma noktasına gelmiştir. İşsizlik, terör, toplumdaki ötekileştirme, OHAL gibi engelleri kaldırıp toplumsal uzlaşmayı sağlamak zorunludur.

BASIN: Peki iktidar partisi durumun vahametinin farkında değimli.

M. ŞİMŞEK: Bakın artık devlet parlamentodan değil, saraydan yönetiliyor. Hiçbir güç bunu engelleyemiyor. Çiftçilerin banka borcu seksenaltı trilyona dayanmış, yüzbin esnaf kepek kapatmış, dokuzyüz seksen bin kişinin evi haciz edilmiş, bir yılda altıyüz otuz bin altıyüz atmış kişi elektrik borcunu ödeyememiş, yüzalmış bin kamu çalışanı işten atılmış, yüz yedibini işten çıkarılmış, Direniş ve eylemcilerin yüzüne yedi yılda altıyüz otuz ton biber gazı sıkılmış. Bu tablonun neresi iyi.

BASIN: Türkiye’nin analizine biraz ara verelim, şimdi birazda Isparta’ya dönelim. Sizce onaltı yıllık bir iktidar döneminde Isparta’nın refah düzeyi hangi noktaya geldi?

M. ŞİMŞEK: Her şey ortada Isparta halkının hayat standardında bir değişiklik göremiyoruz. İktidar partimizin yetkilileri Isparta’ya yapmış oldukları “sözde yatırımları” açıklarken Sizlere Türkiye’nin en büyük hastanesini yaptık, alt geçitler, otoyollar, sağlık ve milli eğitimle ilgili sizlere akıllı binalar yaptık diyorlar ama vatandaşın durumu aynı, hayat standartı aynı vatandaş ucu ucuna yaşıyor. Yapılan beton binalar şantiye değil rantiye içindir. Isparta’ya yatırım, üretim, istidama yönelik fabrika atölye, tesis gibi yatırımlar yerine tüketime yönelik hazırcılığa işsizliğe yönelik yatırımlardır bütün bunlar. Hükümet vatandaşa hizmet değil yandaş müttehitlere Isparta’dan bütçe sağlıyor. Isparta’da ihracat büyüdü deniliyor, tarım sektörü büyüdü deniliyor ama madalyonun öbür yüzünde çalışabilir yaştaki tarım nüfusu toprağını hızla terk ediliyor. Tasarruflar Isparta’da kalmayıp başka illere gidiyor. Türkiye’de devlet yatırımı fabrikası olmayan tek İl Isparta’dır. Isparta’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yararlanarak yaşayan yüzdoksan bin kişi var. Bu vakıf gurabalara dokuz trilyon yardım yapılıyor. Öz kaynaklarını yaratamayan Isparta’nın ekonomisini esnaf, öğrenci ve memur döndürüyor.

BASIN: Röportaj için teşekkür ederiz. Isparta kamuoyuna vereceğiniz önemli mesaj var mı?

M. ŞİMŞEK: Türkiye’min dünya üzerinde hak ettiği yeri ve prestijini yeniden kazanması gerektiğini düşünüyor hemşerilerime saygılar sunuyorum.

ISPARTA İYİ OLACAK…

 

Bu haber 340 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...