Mersin İdmanyurdu BAL’a düşüyor

21 Haziran 2018 15:11

Türkiye'nin köklü kulüplerinden Mersin İdman Yurdu, Bölgesel Amatör Lig'e düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Hamit İzol, sorunun çözülmesi için 60 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Hamit İzol, düzenlediği basın toplantısı ile göreve geldiği 4 aylık süreci ve takımın durumunu değerlendirdi. Son 4 ayda takımın borcunun artmadığını aksine düştüğünü söyleyen İzol, “Tesislere borcumuz vardı ödedik. Personele, malzemecilere, futbolculara ödemeler yaptık. Sigortaları ödedik. Ancak yabancı futbolcuların borçlarını makul bir orana çekemediğimiz için puan silinmesini önleyemedik ve transfer tahtasını açamadık. Sonuç olarak iki lig birden düşecek duruma geldik. Bu sorunun çözümü için gereken para 60 milyon TL’ydi” dedi.

BORÇ 60 MİLYON TL

Özellikle futbolculara yapılması gereken ödemelerin yapılmaması nedeniyle verilen puan silme cezaları sonucu takımın Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyleyen İzol, Mersin İdman Yurdu’nun bu durumdan kurtulması için 60 milyon TL’lik borcu ödeyecek bir babayiğit var ise yönetimi devretmeye hazır olduklarını açıkladı.

Borçlu bir takım olarak TFF 3. Lig’de oynamak yerine borçsuz bir takım olarak BAL’da oynamanın daha iyi olacağına inandığını da dile getiren Hamit İzol, “3. Lig’de oynayıp böyle rezil olacağımıza BAL’da oynamamız daha iyi. Amatöre düştükten sonra borçlar da siliniyor. Ama bu süreçte de MİY’in birkaç şekilde ele alınması lazım. Şehrin ileri gelenleri ve hep birlikte MİY’i küllerinden yeniden yaratmalıyız” dedi.

                Öte yandan Mersin İdmanyurdu’nun Davrazspor’un aynı grupta olması bekleniyor.

Bu haber 356 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...