“O’nun derdi MHP’ye genel başkan olmak değildi”

21 Haziran 2018 15:14

MHP İl Başkanı Yalçın, ‘Meral Akşener hiçbir zaman MHP’nin Genel Başkanı olmak istemedi. Onun derdi MHP’nin içini boşaltmaktı’ dedi.

İsa Yalçın’dan çok önemli iddialar. Yalçın, canlı yayında şöyle konuştu:

“793 gün boyunca parti içi sürekli karıştırıldı. Ve 793 gün boyunca da Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli hassasiyetlerine yönelik vicdansızca saldırılar oldu. Parti içerisinde farklı düşünen arkadaşlarımız olabilir. Ama farklı gruplar oluşmasın istedik. Bizim o demokratik tavrımızdan hanımefendi rahatsız oldu. Uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yaptı. Kısa dönem bakanlığı var. O dönemden de kendisini tanırız. Kıymetli hemşerilerimiz şunu bilsin. Hiçbir zaman partimize genel başkan olmak istemedi. Partinin içini karıştırıp, yeni parti kurmak istedi. 15 Temmuz’u kurgulayanların içinde olduğunu söylemiyoruz ama o süreci çok işi kullanan, süreci çok iyi takip eden bir insandı. FETÖ vahşi bir terör örgütüdür. Yeni kurulan malum partinin FETÖ tarafından desteklendiğini ben söylemedim Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın söyledi. Ciddi destek verildiğini söyledi. Ben 15 yıldır parti başkanıyım. Yeni kurulan bir parti. Güya kuruculardan 2-3 bin TL alıp, kıt imkanlarla kurulan partinin böyle bir seçim dönemi geçirmesi mümkün mü? İkinci tur hesapları yapıyorlar. Parlamentoyu karıştırmaya çalışıyorlar. Mağdura yatıyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortaya koyduğu yeni sistem bunların da avantajına. Partimizin ele geçirme çabası, terör örgününün arka bahçesi haline getirme çabası başarısız olunca yeni bir yol bulmaya çalıştılar. Bu birliktelik 16 Nisan’da oluşmadı. Yenikapı’da, 15 Temmuz’da başlamıştır.”

CUMHUR İTTİFAKI

1000 YILLIK DEVLET GELENEĞİDİR

100 YILLIK CUMHURİYET GERÇEĞİDİR

MHP İl Başkanı Yalçın, Cumhur İttifakı’nı şöyle tanımladı:

“Partimizden gidenler olmuştur. Onlarla ilgili hiçbir üzüntü duymadım. Ama içimizden üye bazında, çok sevdiğimiz insanların da bu süreçten etkilenip kara propagandanın peşinden giden arkadaşlarımız da vardır. Onlara asla bir cümle söylemem. Onlar her zaman benim dostlarımdır. Ama buna sebep olanları da affetmemiz mümkün değil.

Cumhur ittifakı 1000 yıllık devlet geleneğidir. Cumhur İttifakı 100 yıllık Cumhuriyetin gerçekleridir. Cumhur ittifakı Atatürk’ün verdiği kurtuluş savaşı mücadelesidir. Atalarımızın akıttığı kandır. Bu milletin geleceğidir. Ben bunu hemşerilerimizden duydukça çok huzurluyum. Sayın Genel Başkanımız söyledi. ‘İkinci tur hesapları yaparak komik duruma düşmeyin’ dedi. Onlar hesap yapıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’ne 3-5 diyorlar. Biz bugüne kadar aldığımız oya göre siyasetimizi planlamadık. MHP yarım asırlık partidir.”

AK PARTİLİLERE TEŞEKKÜR:

SANKİ YILLARDAN BERİ

SİYASET YAPIYORUZ

“Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İki siyasi parti farklı seçimlere giriyoruz. Ayrı ayrı adaylarımız var. Hiçbir yerde olumsuz bir konuşma olmadı. Sanki yıllardan beri birlikte siyaset yapmışız gibi.

Herkesin katkısı vardır. Ama Isparta’da sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in geçmişte milliyetçi camialar içerisinde bulunmuş, bugün de bulunduğu yerin davasına sarılmış birisi. Hiçbir yerde sorun yaşamadık. 16 Nisan’da birlikte gittiğimiz her yerde ‘17 Nisan’dan itibaren birlikteliğimiz devam edecek’ dedi. Rahatsız oldular. Bundan sonra daha da rahatsız olsunlar. Çünkü birlikteliğimiz daha da artarak devam edecektir.  Ispartamıza hizmetlerin artmasına, yatırımların artmasına Cumhur İttifakı sebep olacaktır.”

 

Bu haber 327 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...