2 saatlik eğitim 15 dakikada bitiyor!

10 Şubat 2013 23:42

Kutlubey Sürücü Kursu İşletmecisi Hüseyin Çelik, Isparta’da bazı sürücü kurs ya da kurslarının fiyatı kırmak için 2 saatlik direksiyon eğitimini 15 dakikada verdiğini ileri sürdü. Çelik hatta kurs ya da kursların, müfettişlerin gelebilme olasılığına karşı kişiyi 2 saat arabada oturttuğunu da iddia etti.

Isparta’da sürücü kurs ya da kurslarında yaşanan bazı olaylar pes dedirtiyor. Kutlubey Sürücü Kursu İşletmecisi Hüseyin Çelik, bu anlamda önemli itiraflarda bulundu. “İnsan hayatı bu kadar mı ucuz?” dedirten olaya sürücü kurs ya da kurslarının arasındaki rekabetten doğan fiyat politikaları sebep oluyor. Çelik, en maliyetli işin direksiyon eğitimleri olduğunu ve kurs ya da kursların ehliyet almak için başvuran kişiyle yaptığı fiyat pazarlığında direksiyon eğitimini neredeyse ortadan kaldırdığını belirtti. Yeni ehliyet düzenlemesinin yasalaşmasını dört gözle beklediklerini ve o zaman bu tür şeylerin ortadan kalkacağına inandıklarını belirten Çelik, “Kişiye ‘2 saatlik derse geleceksin ama 15 dakika araç kullanırsın, geri kalan süreyi arabada oturarak geçirirsin’ deniliyor. Bu zihniyet devam ettiği sürece bir şey olmaz! Fiyatı kırıyorlar ama bu şekilde kırıyorlar. Bir de müfettiş gelir diye oraya çağırıyor ve arabada oturtuyor kendini de sağlama alıyor. Bunları duyuyoruz. Belli bir fiyat politikası uygulanmalı kaliteli eğitim verilecekse eğer. Sıkı bir denetleme mekanizmasının olması lazım.

45 DAKİKALIK DİREKSİYON SINAVI GELİYOR

45 dakikalık direksiyon sınavı biran önce devreye girmeli. O zaman herşey meydana çıkacaktır. Yeni sistemde direksiyon sınavı 45 dakika sürüyor ve arabada tüm manevralar yapılıyor. Ben bu sistemi destekliyorum. Ölüme resmen davetiye çıkarılıyor. Millet pazarlık ediyor ama izin verilmemeli” dedi.

YENİ DÜZENLEME BAŞARIYI GETİRECEKTİR

Öte yandan ehliyet almanın zorlaşacağını belirten Çelik, yeni yasanın mart ayı sonuna kadar çıkacağını bildirdi. Yeni yasanın getirdiklerini kendilerinin şimdiden uygulamaya başladığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti: “Ders devam zorunluluğu gelecek. Müfettişler gelip kontrol edecek. Burada başarı yakalamak amaçlanıyor. ‘Ben gelmek istemiyorum, işim var’ deyip eskiden katılım olmuyordu. Şimdi yüzde 90’ın üzerinde katılım oluyor. Yeni sistemin çok artısı var. Eskiden ehliyet alan bayan sürücüler araç kullanmakta sıkıntı çekiyorlardı. Hatta dışarıdan özel ders alıyorlardı. Bunların ortadan kalkacağını düşünüyorum.

DİREKSİYON EĞİTİMLERİ

AKAN TRAFİKTE OLACAK

Stajerlik olayı gündeme geldi. Daha önce 2 yıl olarak açıklandı sonra 1 yıla düşürüldü.  Direksiyon eğitimi artık tamamen akan trafikte olacağını düşünüyoruz. Mart sonuna kadar bu yasa çıkmış olacaktır. Biz kurum olarak yeni sisteme geçmiş bulunmaktayız.

MEVCUT DİREKSİYON EĞİTİMİ VERİMLİ OLMUYOR

İstanbul’da yoğun trafiğin içinde dersler veriliyor. Kademeli olarak artıyor. Bunun Isparta’da uygulanması gerekiyor. Bizler buna ağırlık vermeye başladık. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde direksiyon eğitimi veriyoruz. Mevcut verilen direksiyon eğitiminin çok faydalı olduğunu düşünmüyorum. Kursiyere standart eğitim verilirse aksi durumda bocalamaya başlıyor. Bunun önüne geçilmeli. Kurslar birlikte hareket ederse eğitim daha da güzel olacaktır.

EHLİYET ALANLARIN YÜZDE

70’İ BAYAN SÜRÜCÜLER

Bu arada ehliyet alma oranı artı. Ve özellikle yüzde 70’i bayan. Bu çok dikkat çekiyor. Eşlerin söylediği şu erkek araç kullanmasını biliyorum ama evde olumsuz bir durum olduğunda beni kim arabayla götürecek. Ya da çalışan kadın sayısı da arttı ve arabayı bayanın kullanması gerekiyor. Bundan dolayı da bayan sürücülerin sayısı artıyor.

Bu haber 1782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...