“SEKTÖR BÜYÜYOR ISPARTA PAYINI ALAMIYOR”

21 Haziran 2018 15:18

CHP Isparta Milletvekili Adayı Ceyhan, kentin sorunları ve çözüm yolları konusunda açıklamalarda bulundu. Öğrencilere müjdeler veren Ceyhan, “Gençlerimiz Dolar Bazında Yüksek Maaşlarla İş Bulacak” iddiasında bulundu.

CHP Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, kentin sorunları ve ziyaretleriyle ilgili bir değerlendirmede bulundu.  Hayata geçireceği projelerden de bahseden Ceyhan, “Günlerdir televizyonlardan gazetelerden ve kahvehane esnaf köy ziyaretlerinden Ispartalılara anlatmaya çalıştığım projem hakkında düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. Bacasız fabrika olarak Isparta’mızı ayakta tutan ve ileri taşıyan eğitim kurumlarının çağa ayak uydurma geleceğin mesleklerini gençlerimize kazandırma noktasında çeşitli eksiklikleri vardır.

SİVİL HAVACILIK ÜNİVERSİTESİ

Keçiborlu ve Gönen Kavşağında Ispartamızın ufuk projesi olarak kurulacak ve gençlerimize yüksek gelirli iş kapısı açıp özellikle yurtdışından gelecek ekonomik durumu iyi, para harcayan öğrencilerle bölgeyi ayağa kaldıracak Sivil Havacılık Üniversitesi projemden bahsediyorum. Kara Havacılık Okulu ve Süleyman Demirel Havalimanı’nın yanıbaşında kurulacak bu üniversite eğitimde çağdaş vizyonu temsil etmektedir” dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL HAVALİMANI İŞLEV KAZANACAK

Havacılık sektörüyle de ilgili olarak konuşan CHP Milletvekili Adayı Ceyhan, “Havayolu sektörü, küresel çaptaki teknolojik gelişmelerle artan kapasite ve buna bağlı olarak artan yolcu sayısı bakımından gelişmektedir. Havacılık sektörü dünya ekonomisinin önemli bir parçasına dönüşürken, uluslararası ticaretin, turizmin ve uluslararası yatırımların artmasına katkı sağlar. Konumu nedeniyle uluslararası uçuşlara da açılacak olan Ülkemizde Sivil Havacılık sektörü bütün illerimize hizmet veren yerel havalimanlarımızın kuruluşuyla birlikte çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Türkiye, coğrafi konumunu nedeniyle uluslararası hava taşımacılığında da önemli bir yere sahip sahiptir.

HAVACILIK SEKTÖRÜ ÇOK HIZLI BÜYÜYOR

Türkiye’de 2007-2017 arasında havacılık sektöründe yolcu trafiği 2007 yılına göre günümüzde %146,3 oranında, uçak trafiği %111, yük trafiği ise %99 oralarında artış göstermiştir. Türkiye’nin Dünya ve Avrupa havayolu yolculuklarındaki yaklaşık olarak payı 2017 yılında Dünyada %2,5 yolcu, Avrupa’da ise %9,3 yolcu olarak tespit edilmiştir.

MEVCUT EĞİTİM KURUMLARI İHTİYACI KARŞILAYAMIYOR

Havacılık sektörü hava taksi, balon işletmeleri,  Bakım ve Eğitim Kuruluşları, havaalanı, yer hizmetleri kuruluşları ve diğer faaliyet alanları düşünüldüğünde geniş bir istihdam alanı vardır. Mevcut eğitim kurumlarının sektörün ihtiyacını karşılayamadığı ortadadır.

Ülkemizde 2003 yılında havacılık sektöründe yaklaşık 65.000 çalışan istihdam edilirken, bu sayı 2017 yılında 200.000 ulaşmıştır. Sadece bu veri bile havacılıkta yetişmiş personele olan ihtiyacı ve genişleyen iş olanaklarını ortaya koymaya yetmektedir. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü önümüzdeki 20 yılda dünya çapında 600 bin pilot ve 400 bin teknisyen ihtiyacı olacağını öngörüyor.”

KAMU ÖZEL ORTAKLIĞIYLA SİVİL HAVACILIK ÜNİVERSİTESİ KURULACAK

Pilotaj, Havacılık Yönetimi, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Hava Trafik Kontrolü, Uçak Gövde Motor Bakım ve Uçak Mühendisliği alanlarında lisans eğitimi verecek ve öğretim üyesi de yetiştirerek büyüyecek bir uluslar arası ihtisas üniversitesi kuracağız. Üniversitenin kuruluş amacı uluslar arası havacılık standartlarına ve hava taşımacılığının kurallarına uygun olarak kalifiye pilot, hava trafik kontrolörü, hava yolu ve havaalanı işletmecisi ve uçak bakım elamanlarını sektöre kazandırmaktır. Bu üniversite Kamunun öncülüğünde odaların katılımıyla özel sektör ortaklığında kurulacaktır.

YABANCI ÖĞRENCİ GELECEK ISPARTALI KAZANACAK

Yüksek gelirli öğrenciler her türlü havacılık eğitimi almak için Türkiye’yi ve Isparta’yı tercih edecek. Yabancı öğrencilerin barınması yemesi içmesi her türlü harcaması Isparta’yı kalkındıracak. Ispartamızın bacasız sanayisi yabancı öğrencilerle çok daha verimli çalışacak. Bunları iyi araştırdığım için netlikle ifade ediyorum, dünyayı Amerika’nın Floridasında olan verilen lisansların uluslar arası akredite eşdeğeri Isparta’da verilecek.

GENÇLERİMİZ DOLAR BAZINDA YÜKSEK MAAŞLARLA İŞ BULACAK

Gençlerimiz asgari ücrete mahkum olmayacak, yabancı öğrencilerin beşte biri ücretle pilot, host-hostes, teknisyen, kule memuru, havayolu işletmecisi ve uçak mühendisi olarak dünyanın her yerinde dolar yüksek maaşlarla işe başlayacak, Ispartalı gençler tüm Türkiye’de aranan eleman olacak. Isparta’mızın gençleri 12.000-5000 dolar arasında maaşlara kavuşacak, dünyanın her yerinde iş bulacak. Bu projenin hayata geçmesi için Ankara’ya yalnız gitmeyeceğim, 25 Haziran günü İsa Önder Dinçtürk  kardeşimle birlikte Ankara’nın yolunu tutacağım; tüm Ispartalı hemşehrilerimin özel desteğini bekliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu projenin sahibi ve takipçisi olacağız.”

 

 

 

Bu haber 387 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...