YAZ OKULLARINA REKOR BAŞVURU

26 Haziran 2018 18:39

İl Spor Merkezi ve Engelliler İl Spor Merkezi Yaz Spor Okullarının ilk dönemi dün başlarken 10 bin öğrenci kayıt yaptırdı.

                Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen İl Spor Merkezi ve Engelliler İl Spor Merkezi Yaz Spor Okullarına rekor başvuru. İlk dönem kurslarına 10 bin öğrenci başvurdu.  5-15 yaş grubundaki öğrencilerin katıldığı kurslara yoğun katılım oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda spor kültürünü yerleştirmek amacıyla başlatılan Yaz Spor Merkezleri, bu yılda devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Merkezlerine il genelinde ki bütün öğrencilere ulaşmak için çalışmalar sona gelindi.

İlk dönem kursları dün başlarken 20 Temmuz’da sona erecek. 2. dönem 23 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

                Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, ilk dönem kurslarına 10 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını bildirdi. Kurslara tüm gençleri davet eden Gevrek, ailelere seslendi. Gevrek, “Ücretsiz olarak düzenlenen kurslarımıza çocuklarımızı gönderelim. Çocuklarımız hem spor yapsın hem de boş vakitlerini değerlendirsin. İlk dönem kurslarına katılamayan çocuklarımız, 2. dönem kurslarına da katılabilir” dedi.

                Öte yandan yaz spor okullarında en çok ilgi futbol, yüzme, basketbol, jimnastik ve voleybola oldu.

Spor kursları Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Bocce, Cimnastik, Dağcılık, Dart, Eskrim, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Satranç, Tekvando, Tenis, Voleybol, Wushu-Aikido, Yelken, Yüzme (Ücretli) dallarında açıldı.

İL ENGELLİLER SPOR MERKEZİ YAZ SPOR OKULLARI

Atletizm, Badminton, Cimnastik, Masa Tenisi

 

Bu haber 328 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...