“10 yılda Isparta´da 51 km duble yol yaptık”

10 Şubat 2013 23:49

STK temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Yıldırım, Isparta Burdur demiryolunun neden kapatıldığı sorusuna, "Artık zaman para yerine geçiyor. Burdur'a 2 saatte kim gider. Şimdi yeni düzenlemeler yapıyoruz. Yollar yapılıyor tren setleri yenileniyor. Yeniledikçe seferler koyuyoruz” diye cevap verdi.

Valilik Göl Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, STK'ların yanı sıra ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar da katıldı.

Bakan Yıldırım, " Güller ve Göller şehrinde sizinle birlikte olmaktan mutluyum. Isparta'da yapılan ve devam eden projeler hakkında bilgi vermek için buradayım. Son 10 yıl içinde Isparta'da51 kmduble yol yaptık.42 km'de sıcak asfalt uygulamasını gerçekleştirdik. 9 köprü ve 11 kaza noktasında iyileştirme yaptık.

Isparta'da çalışma yaptığımız toplam 19 projemiz var. Bu projelerin toplam maliyeti 600 Milyon TL. Biz bu projelerin 350 Milyon TL'lik kısmını tamamladık. Yani projelerin yarıdan fazlasını bitirdik. 282 Milyon TL'lik kısmı bizim dönemimizde gerçekleşti" dedi.

Ulaştırma Bakanlığının 10 yıllık icraatları hakkında konuşan Bakan Yıldırım, "Türkiye'yi 2023'e hazırlayan bir anlayışla hizmet ediyoruz. Son 10 yılda fazla yakıt ve zaman tasarrufu konusunda 14 buçuk katrilyon tasarruf yapıldı. Türkiye bu konuda çok geç kalmış. Bölünmüş yollar konusunda 2023'e kadar planlarımızı yaptık. Türkiye için en karlı yatırım bölünmüş yol yatırımıdır. 60'lı yıllardan beri hızlı tren Türkiye'nin hayalidir. Türkiye bu hayale AK Parti iktidarıyla ulaşmıştır" dedi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, "Bölünmüş yollar yapılırken bazı kıstaslarımız vardır bunları göz önünde bulundurarak değerlendiririz. Bunlardan biri trafik ve nüfusla ilgili kriterler ikinci ise yolun illeri birbirine bağlayıp bağlamadığı konusudur. Bölünmüş yollara 10 katrilyon para harcadık. Talep çok bütçeler sınırlı. Biz iş şekillenmeden konuşmayız. Bugüne kadar ne dediysek yaptık. Yapamayacağımız sözü vermedik" dedi.

Isparta Burdur demiryolunun neden kapatıldığı sorusuna cevap veren Bakan Yıldırım, "Artık zaman para yerine geçiyor. Burdur'a 2 saatte kim gider. Şimdi yeni düzenlemeler yapıyoruz. Yollar yapılıyor tren setleri yenileniyor. Yeniledikçe seferler koyuyoruz. Talep artmalı bunun yolu da hizmet kalitesini artırmaktan geçiyor. Rektör Bey SDÜ kavşağında sıkıntılar olduğunu söyledi. Önemli olan sorunu çözmek. Trafik güvenliği sorununu öncelikle çözeceğiz" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel’in de kendisine eşlik ettiği Bakan Yıldırım, buradaki toplantının ardından öğle yemeği yedi. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Yıldırım, Isparta – Gelincik – Burdur yolu ve Dereboğazı yolunda incelemelerde bulunarak Isparta programını tamamladı.

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...