Isparta’da 222 yeni girişimciye Sertifikaları verildi

12 Şubat 2013 18:33

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Isparta’daki kamu kurum ve kuruluşlarının Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. “Isparta İş Dünyası Girişimcilik İçin El Ele Veriyor” sloganıyla sürdürülen çalışmalarda 222 yeni girişimci adayına sertifikaları Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonu’ndaki törende verildi.

KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, bilinçli girişimcilerin kazandırılması, başarılı ve uzun ömürlü işletmelerin kurulması amacıyla Isparta’da BAKA, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İŞKUR ve işadamları derneklerinin düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde girişimci adayları iş hayatına hazırlandı. Eğitimleri tamamlayan 222 girişimci adayına sertifikalarının verildiği Öğretmenevi Toplantı Salonu’ndaki törene Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Hüseyin Kaçıkoç, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ile İGSİAD, ISİAD, IGİAD, Genç Girişimciler Kurulu, TÜMSİAD yöneticileri katıldı.

Isparta’da gerçekleştirdikleri faaliyetlerinden ve girişimciliğin Isparta için önemini belirten KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği halinde gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerinin sonrasında Isparta’da KOSGEB’in 73 girişimciye destek verdiklerini ifade ederek, programa katılan herkese teşekkür etti.

‘BAKA HER ZAMAN YATIRIMCILAR İLE GİRİŞİMCİLERİN YANINDA’

KOSGEB’in önemine ve yerinde hizmet kültürünün devlet politikasında yaygınlaşmaya başladığını belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, Kalkınma Ajansı olarak, yatırımcıların ve girişimcilerin sorunlarını çözme konusunda her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Devletin girişimcilere çok sayıda destek verdiğini hatırlatan Tuncay Engin, eğitim alan girişimcilerin ülke geleceğinde önemli bir role sahip oldukları bilinciyle hareket etmelerini tavsiye ederek, “Böylesi bir yükü omuzladıkları için girişimcilere teşekkür ediyoruz. İş hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ise, KOSGEB’in 2010 yılından itibaren büyük bir atılım içerisinde olduğunu söyledi. 1998’den 2010’a kadar, 12 yıllık sürede yaklaşık 12 bin girişimciye bu eğitimleri verdiklerini belirtti. Son 2 yılda bu rakamın 115 bin gibi bir seviyeye ulaştığını belirten Hüseyin Tüysüz, KOSGEB’deki değişimin ve gelişmenin bir örneğini verdiğini ve bunun da kamu kurum ve kuruluşları ile stratejik ortaklıklar yoluyla sağlandığını kaydetti. Eğitimlere katılan girişimcilere ise önemli tavsiyelerde bulunan Hüseyin Tüysüz, iş planı hazırlamanın girişimciler için çok önemli olduğunu, iş planının kuracakları işletmelerin gelecek projeksiyonu olduğunu vurguladı. Girişimcilerden yapacakları işlerinde inovasyonu yenilikçi yaklaşımı mutlaka göz önüne almaları gerektiğine dikkat çeken KOSGEB Başkan Yardımcısı, bütün katılımcılara teşekkür ederek  sözlerini tamamladı.

Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can ise, bütün katılımcılara, emeği geçenlere ve özellikle de girişimcilere teşekkür ederek, yapacakları işlerde başarı dileklerinde bulundu. Konuşmaların ardından BAKA’nın Isparta merkez ile Yalvaç İlçesi’ndeki başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarca düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...