“Aldığımız oylar bizim eskiden dağılmış olan oylarımızdır”

29 Haziran 2018 18:47

4 Haziran seçimlerinde İYİ Parti Isparta Milletvekili seçilen 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in Doktoru Aylin Cesur, Demokrat Parti İl Başkanlığı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Cesur burada CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan’ın kendisi için söylediği “Hayatında Demirel’le bir gün siyaset yapmayan ve Ispartalı olmayan bir arkadaşı Isparta milletvekilliğini layık gördüler” açıklamasına da yanıt verdi.

Ceyhan’ın göndermesine “Her şey sonucuyla değerlendirilir” diyerek cevap veren Aylin Cesur, “Onun bir gün yapmadığı çalışmayı ben Sayın Süleyman Demirel’le 23 sene günde 16 saat ve 7 gün yaptım. Isparta halkı bunu çok iyi anlamış ki bizi vekil olarak gönderiyor. Kendisi de anlatamamış olmalıdır ki her şey sonucuyla ölçülür. Sayın Ceyhan’a bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. CHP ile ittifak olarak yürürken kendisi tüm seçim kampanyasını son yaptığı açıklamaya yakın beyanlarda bulunarak yürüttü. Sonuçları bundan sonra iyi değerlendireceğini ve bundan sonraki siyasi hayatında kendisine dersler alacağını umut ediyorum. CHP, MHP neden mecliste yok da siz ikinci parti oldunuz diye soruyorlar. Hem cumhurbaşkanlığında hem de milletvekilliği seçimlerinde Isparta’da başarıyı ikiye katlayarak ve birinci olarak gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Cesur, şöyle sürdürdü: “Elini bize uzatmış ve Isparta sevdalısı olan o büyük insanın hayır duasını almış olmamız, geçirdiğimiz mesailerde ondan aldığımız dersleri, vatandaşın elini tutarak, o nasırlı elleri tutarak siyaset yapmak gerektiğini ve vatandaşların nasıl dertlerini dinleyip, nasıl kendimizi ifade etmenin çok büyük payı var. Geldiğimde vefalı kız diye birileri şiir yazmış. Isparta da büyük bir vefa gösterdi. Bu vefaya layık olmak için günde 23 saat çalıştık. Bizim nerelerden ve nasıl oy aldığımıza baktığınız zaman bundan önceki dönemlerde partilerin aldığı oy oranlarına bakıldığında bugün aldığımız oylar bizim eskiden dağılmış olan oylardır. Biz o oyları toplamaya başladık. Daha demokrat ve daha iyi bir Türkiye davasında ilk yapacağımız iş demokrat ve meşruiyet zeminin ülkemize oturması sağlamak olacak. Biz yolumuza böyle yürüyeceğiz. Bunu söylediğimiz için halk bize teveccüh etti ve vekil seçti.

Herkesin yoğurt yiyişi ayrıdır, onu kendisine bırakıyorum. Biz hedefimize vardığımız zaman kapımız kendilerine ve herkese açıktır. Bugün yaptıkları siyasette benim ömrümü geçirdiğim süreyi çıkardığınızda sadece üniversite yıllarım kalan bir insana yakınlığı üzerinden siyaset yapmış olmasından dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Benim burada aday olmamla birlikte öyle bir siyasi tartışma zemini oluştu ki; tüm siyasi partilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’i anmaya, yad etmeye başladılar. Bundan sonraki zamanlarda bu yad eden ve siyasi propagandalarında kullanan tüm arkadaşlarımızı Süleyman Demirel’i anma törenlerinde bizlerle birlikte bir Fatiha okumaya davet ediyorum. Bugüne kadar hiç olmadılar.”

 

Bu haber 375 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...