“Biz kendi yol haritamızı kendimiz belirleyeceğiz”

15 Ağustos 2012 22:22

Belediye Meclisi’nin red kararına Rektör İbicioğlu’dan cevap;

“Biz kendi yol haritamızı kendimiz belirleyeceğiz” 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite sahası içindeki 80 dekarlık alana yapmayı planladığı akademik personellerin kalacağı konutlar için gerekli imar değişikliğine red kararı veren Belediye Meclisi’nin kararına saygı duyduğunu belirterek; “Bizde artık Senato üyelerimizle birlikte bir yol haritası çıkartacağız. Bu işi TOKİ’ye yaptırabiliriz” dedi.

 

Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Cuma günü yaptığı toplantıda hem İl Özel İdaresi eski binasının imar değişikliği hem SDÜ alanında yapılması düşünülen konutların imar değişikliği konusundaki kararları reddetmesinin yankıları sürüyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’un Meclisin red kararına sert tepki göstermesinin ardından önceki akşam da diğer konunun muhatabı olan Rektör Hasan İbicioğlu kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

İBİCİOĞLU’NDAN GAZETECİLERE AÇIKLAMA

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hasan İbicioğlu önceki akşam gazetecilerle iftarda bir araya geldi. İftar sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektör İbicioğlu, son günlerde Isparta’nın gündeminde olan SDÜ gelişim alanı içerisindeki 80 bin m2'lik hazine arazisinde yapmayı planladıkları konut konusunda da açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE MECLİSİ REDDETTİ

Bilindiği gibi; Rektör İbicioğlu üniversite sahası içindeki 80 dekarlık alana yapmayı planladığı akademik personellerin kalacağı konutlar için gerekli imar değişikliği konusunda geçtiğimiz aylarda Belediye Meclisine başvurmuş ve konu iki ay sürüncemede bırakılarak geçtiğimiz günlerde meclisin gündemine getirilerek görüşülmüş ancak bu defa da reddedilmişti.

REKTÖR İBİCİOĞLU; “ÜNİVERSİTEMİZİN ÖNCELİKLERİNİ

DİKKATE ALARAK HAKLARIMIZI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Rektör İbicioğlu; “Türkiye Cumhuriyetinin anayasa ve kanunları, her yerde geçerlidir. Hukuka saygılıyız. Biz, hem Isparta’mızın hem de üniversitemizin önceliklerini dikkate alarak bir uzlaşma kültürü içerisinde gerekli hukuksal haklarımızı değerlendireceğiz.

Evet Belediye Meclisimiz yaptığı toplantıda bu konuya red kararı vermiştir. Biz buna da saygılıyız ve Belediye Meclis üyelerimizi seviyoruz.

“TOKİ’YE GİDEBİLİRİZ”

Artık bundan sonra ne yapabiliriz buna bakacağız ve Senato üyelerimiz ile birlikte bir yol haritası çıkartacağız. Konutların yapımı için TOKİ'ye gidebiliriz. Gidersek de TOKİ’den inşaat malzemelerinin Isparta'dan alınması konusunda ricada bulunacağız” dedi.

“GÜL VADİSİ İÇİN DPT’DEN ONAY BEKLİYORUZ”

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hasan İbicioğlu, Gül Vadisi çalışmalarının da devam ettiğini ve Bakanlığa sundukları proje için DPT’den onay beklendiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...