“Gökkubbe yüzlerce yıl ileriye dönük olarak yapılıyor”

12 Şubat 2013 18:36

Isparta Belediyesi’nin Batıkent Mahallesi ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın arkasındaki 50 bin metrekarelik alanda inşasına devam edilen Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre ve Pazaryeri ile 9 bin metrekarelik 3 katlı otopark çalışmaları devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanında incelemelerde bulunurken, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

3 kattan oluşan ve çelik konstrüksiyonla inşa edilecek olan 9 bin metrekarelik otopark inşaatında dikey enjeksiyon çalışmaları tamamlanırken, yatay enjeksiyon çalışmaları da son hızıyla devam ediyor. Otopark alanında bir yandan da hafriyat çalışmaları gerçekleştirilirken, yapılan enjeksiyon çalışmalarıyla toprak kaymaları ve depreme dayanıklılığı arttırılıyor. İnşaatın depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Çelik sistemle 3 katlı otopark yapıyoruz. Buradaki mevcut alanımız 35 bin metrekareydi. Biz bunu 50 bin metrekareye çıkardık, böylece böyle bir alanda uluslararası da bir fuar yapma imkânına kavuşuyoruz. Otopark ve Gökkubbe Isparta’ya vizyon kazandıracak bir projedir. Çalışmalarımız hızla devam ediyor, çalışmaları bizlerde her an kontrol ediyoruz. Projemiz 30 Ağustos’ta tamamlanacak ve bu tarihte Isparta’ya bir zafer yaşatmak istiyoruz. Yüklenici firmamız çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor” dedi.

Gökkubbe inşaatında önemli bir mesafe kat edildiğini belirten Başkan Günaydın,100 metreçapında inşa edilen Gökkubbe’nin kolonlarının dökümünün devam ettiğini söyledi. ‘Bu kolonlar bu kubbeyi taşır mı?’ söylentilerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Günaydın, kolonların rahatlıkla kubbeyi taşıma gücüne sahip olduğunu ve inşaatın da buna uygun olarak yapıldığını dile getirdi. ‘Şu an iyi bir neticeye doğru hızla ilerliyoruz’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kolonlarımız sağlam yapılıyor. Isparta’mız birinci derece deprem bölgesinde. Depreme dayanıklı inşaatlar yapıyoruz. Gökkubbe yüzlerce yıl ileriye dönük olarak yapılıyor. Bu projemizde şimdiden Isparta’mıza, Türkiye’mize ve halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...