HALK EĞİTİM MERKEZİ 26 FARKLI ALANDA KURS DÜZENLİYOR

2 Temmuz 2018 18:48

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Arıcı, 8 Haziran’da sona eren 2017 – 2018 Eğitim Yılı Kış kurslarının ardından Yaz Kurslarının da 18 Haziran tarihi itibariyle başladığını bildirdi. Kurslara kayıtların devam ettiğini ifade eden Arıcı, bu sene özellikle sosyal alanda kurslara ağırlık vereceklerini açıkladı. Söz konusu kurslar yaz boyu sürecek ve Eylül ayının ikinci haftası sona erecek.

Arıcı, yaz kurslarının 26 farklı alanda açıldığını ve en az 5 bin kişiye eğitim vermeyi planladıklarını belirtti. Yaz kurslarını açmaktaki amaçlarının kursiyerleri dinlendirirken, eğlendirmek, eğlendirirken de eğitmek olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Arıcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özellikle öğrencilerin yaz aylarını boşa geçirmemelerini sağlamak amacıyla bu kurslarımızı düzenliyoruz. Çünkü uzun bir tatil dönemine giriyorlar. Biz de onları ortamdan soğutmamak amacıyla sosyal ağırlıklı kurslar düzenliyoruz. Kurslarımıza ilgi oldukça yoğun oluyor. Çünkü eğitirken eğlendirmeyi ve dinlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bazı kursların başladığını bazılarının ise peyder pey açılacağını vurgulayan HEM Müdürü Arıcı, düzenlenecek kurslar hakkında bilgiler verdi. Müdür Arıcı; “Bu doğrultuda Müdürlüğümüz bünyesinde yaz boyunca; El Sanatları Teknolojisi, El ve Makine Nakışı, Dekoratif Ev Tekstili, Çocuk Gelişimi Eğitimi, Giyim – Üretim Teknolojisi ve sanat Tasarımı, Gıda Teknolojisi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Muhasebe ve Finansman, Konaklama ve Seyahat, Müzik ve Gösteri, Güzellik ve Saç Bakımı, Öğretmenlik ve Öğretim, İş Makineleri Kullanımı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Emlak Danışmanlığı, Türk Halk Oyunları, Hızlı Okuma Teknikleri, Okuma Yazma, İşaret Dili, Yabancı Diler, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri ile Bilişim Teknolojileri olmak üzere 26 ayrı kategoride toplam 130 çeşit kurs düzenleyeceğiz” dedi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, 2017 – 2018 Eğitim Yılı Kış kurslarının 8 Haziran’da sona erdiğini hatırlatarak; “Kış kurslarımızda bu yıl mesleki ve sosyal - kültürel kurslara ağırlık verdik. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı içerisinde mesleki teknik alanında 166 farklı branşta toplam 623 kurs açtık. Bu kurslarda 11 bin 987 kişi eğitim gördü. Sosyal - kültürel konuların da dahil olduğu genel alanda ise 67 branşta 464 kurs açarken, bunlara 9 bin 428 kursiyer katıldı. Okuma - yazma alanında da 134 kurs açtık, 775 kişi eğitimler sonunda okur - yazar oldu” dedi.

Düzenleyeceğimiz kursları kategorileri ve isimleri şöyle; El Sanatları Teknolojisi kategorisinde; Dokuma, Örücülük, Ebru Makrome, Takılar Dekoratif Ahşap Süsleme, Kitre Bebe, Deri Ürünleri.

El Sanatları ve Makine Nakışı kategorisinde; Geleneksel El Nakışları Hesap İşi, Türk İşi Suzeni, Tel Kırma Kurdela İşi, Dantel Anglez Pul Boncuk İşlemeleri, Makinada Beyaz İş, Çin İğnesi, Oyalar (İğne ve Tığ).

Dekoratif Ev Tekstili kategorisinde; Kırkyama, Çeyiz ürünleri hazırlama, Yatak Odası Tekstili, Salon Takımları Dilimi, Mutfak ve Banyo Takımı, Bebek Odası Hazırlama, Dekoratif Ev Aksesuarları.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi kategorisinde; Aile Eğitim Kursu, Evde Çocuk Bakımı.

Giyim Üretim Teknolojisi ve Sanat Tasarım Kategorisi; Sanatsal Mozaik, Üç Boyutlu Şekillendirme, Hüsn – i Hat, Minyatür, Tezhip, Yağlı Boya Resim.

Gıda Teknolojisi kategorisinde; Yiyecek İçecek Hizmetleri, Pasta Yapımı, Pideci, Pasta (Çırağı, Kalfası ve Ustası), Garson, Servis Elmanı.

Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kategorisinde; Hızlı Klavye Yazma, Yönetici Asistanı, Temel Sekreterlik, Danışma Görevlisi.

Muhasebe ve Finansman kategorisinde; Bilgisayar Destekli Muhasebe, Temel Muhasebe.

Konaklama ve Seyahat kategorisinde; Bagaj Taşıyıcılı4ğı, Kapı Görevlisi, Tur Animatörlüğü, Kırsal Turizm.

Müzik ve Gösteri kategorisinde; Drama, Ney, Gitar, Bağlama ve Keman.

Güzellik ve Saç Bakımı kategorisinde; Kuaförlük, Cilt Bakımı, Masör.

Öğretmenlik ve Öğretim kategorisinde; Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) Direksiyon Eğitim Öğreticiliği, Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) Sınav Sorumlusu, Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) Trafik ve Çevre Öğreticiliği.

İş Makineleri Kullanımı kategorisinde; Dozer, Greyder, Loader, Beko Loder, Vinç, Sondaj, Eskavatör, Biçer Döver, Forklift.

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme kategorisinde; Doğalgaz, Kalorifer Ateşçiliği, Katı – Sıvı Atık Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi.

Emlak Danışmanlığı, Halk Oyunları, Hızlı Okuma Teknikleri, Okuma – Yazma (1. Ve 2. Kademe) ve İşaret Dili kategorileri. Yabancılar için Türkçe Seviye A1 kursu.

Yabancı Diller kategorisinde; İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Osmanlıca, Rusça.

Kişisel Gelişim ve Eğitim kategorisinde; İş Güvenliği, İşçi Sağlığı, Girişimcilik, İş Hayatında İletişim, Sosyal Hayatta İletişim, Kişisel Gelişim – Drama.

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri kategorisinde; Zihinsel engelliler için bakım, Özürlü bakımı, Hasta ve yaşlı refakatçisi, Cenaze hizmetleri.

Bilişim Teknolojileri kategorisinde; Bilgisayar kullanımı, Web Tasarım, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Grafik – Animasyon Tabanlı Web Sayfası, Grafik ve Fotoğraf, AutoCad” dedi.

“KURSLARA KAYITLAR DEVAM EDİYOR”

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Arıcı, 18 Haziran’da başlayan Yaz kursları için bazı kurslarda kayıtların tamamlandığını ancak, bazı kurslarda ise halen kayıtların devam ettiğini ve kursun başlayacağı güne kadar kayıt alacaklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber 1405 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...