İşte 2013’ün Isparta’sı!

12 Şubat 2013 18:39

Her platformda Isparta’nın temiz bir yer olduğu vurgusunu yapan Isparta Belediyesi galiba bu çöpün yerini unuttu! Şehrin göbeğinde bulunan ve insanların yoğun olarak kullandığı kaldırım çöple doldu.

“2013’ün Isparta’sında böyle şey olur mu?” dedirten olay Mimar Sinan Caddesi’ni 6 Mart Caddesi’ne bağlayan yolda yaşandı. İki lokantanın da tam girişinin önünde bulunan çöpün altı resmen kaldırımı kapladı. Özellikle öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bu yol şehrin tam göbeğinde.

İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR!

Mehmet Çelik, gazetecileri görünce olaya yorum getirmek istedi. Yılmaz, buna benzer olayların başka alanlarda da yaşandığını ileri sürdü. Ancak şehrin göbeğinde böyle bir durumun kabullenilemeyeceğini ifade eden Çelik, “Sağlığımız resmen hiçe sayılıyor. Buraya kutu gibi çöp konulmuş. Bu kadar çöp burada birikiyorsa demek ki konteyner konulması lazım. Ekipler bunu görmüyor mu?. Madem kutu gibi çöp konuldu neden düzenli takibi yapılmıyor? Yapılmazsa işte bu manzara ortaya çıkar” dedi.

HAYVANLAR DA GELİYOR

Çelik ayrıca çöpün dışarıda birikmesiyle birçok hayvanın buraya geldiğini ve çöpü karıştırdığını belirtti. Hayvanların çöpte oluşan bakteri ve hastalıkları beraberinde başka alanlara da taşıdığını hatta birçok hayvan severlerin bu hayvanlara dokunduğunu ifade ederek “Yetkililere sesleniyorum; konu insan sağlığı olunca her şey yapılmalı. İlimize bir yabancı gelse ve bu manzarayı görse ki şehrin göbeğinde oluyor burası kim bilir neler anlatacak” diye konuştu.

VATANDAŞ DA DUYARSIZ!

Öte yandan olayı fotoğraflarken bir vatandaş hiç aldırış etmeden çöpünü çöp kutusu boş dururken kaldırıma boşalttı. Hatta ilginçtir vatandaş çekim yapan muhabire “Ben sana engel olmayayım. Kenardan atarım” dedi. İşte 2013’ün Isparta’sı!

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...