Spor camiasında AK Parti İl Başkanı Zabun´un açıklamaları yankı buldu

9 Temmuz 2018 18:26

                AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un  kentin spordaki durumu ve yapılması gerekenlerle ilgili önerilerine spor camiası tam destek verdi. Semt sahalarından, Amatör Futbol evine, altyapıdan, spor tesislerine kadar bir çok projeyi masaya yatıran Zabun'un güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür eden spor adamları, altyapının önemine değindiler.

                İşte spor adamlarının görüşleri:

“BU ŞEHİR EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”

                Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün, yıllardır Isparta amatör futboluna hizmet verdiklerini belirterek, “AK Parti İl Başkanı Osman Zabun Bey'in açıklamalarını okuyunca gelecek için ümitlendim. Şehrimizde sporun gündem olması bizleri mutlu ediyor. Ve Osman Başkan'ın projeleri gerçekten güzel. Amatör futbolevi ve altyapıyla da ilgili güzel düşünceleri bizleri mutlu etti. Bu şehir en güzelini hak ediyor” dedi.

“FABRİKA OLMAZSA ÜRETİM OLMAZ…”

                Spor adamı, Ispartaspor'un eski Teknik Direktörlerinden Tarık Söyleyici ise AK Parti İl Başkanından düşüncelerinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Amatör futbol evinin mutlaka yapılması lazım. Ispartaspor vakfı da şart. Vakıf Kontrolünde dernekler yasasına göre kulüp başkanı ve yönetimler teşkil edilmeli.  Bütün harcamalar kontroller  birde ayda geliri ve gideri ne ise vakfa rapor verecek. Son derece güvenli bir şekilde herkesin destek verebileceği şekilde ideal kulüplerde olanlar bunlar. Türkiye'de başarılı olan bir çok kulüplerde yöntem bu şekilde.  Ispartaspor tesisleri yapılmalı. Amatör evi amatörlerle ilgili 'Fabrika olmazsa üretim olmaz, aşağıdan gelecek''. Mutlaka profesyonel takımında tesisleri 4-5 tane çim sahası 80-100 kişinin barınabileceği hem Ispartaspor  orada tesislerinde kendi çalışmalarını yapacak hem de özellikle yaz kamplarında Afyondan biz çok daha seriniz bizim bir özelliğimiz var. Akdeniz iklimiyle Anadolu ikliminin kesiştiği yerdeyiz. Bu büyük bir avantaj. Dolayısıyla Afyonun yaz kampları esas hak Ispartaspor'un. Biz geciktiğimiz için onlar kaptı ve Davraz'a da mutlaka yüksek  irtifa merkezi  kurulması lazım. AK Parti İl Başkanı Osman Bey'in düşünceleri bizleri mutlu etmiştir. Düşünceleri spor kamuoyu tarafından oldukça beğenildi” dedi.

“MUTLU OLDUK”

                Futbol Antrenörü Fatih Bozbaş da AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'a güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür ederek, “Isparta spora aç.  Atatürk Stadı ve Milli Egemenlik Sahası bizler için çok değerli. Tesisleşme, Atatürk Stadı ile ilgili yeniden bir yapılanma, Milli Egemenlik Stadı ile yeniden yapılanma bizim sorunumuzu çözer. Isparta'nın Dere mahallesi tarafı Fatih tarafı, Çünür tarafı, Vatan mahallesi tarafı bir de Batıkent taraflarında 4'e bölersin 4 tane saha yaptığın zaman fazlasıyla yeter. Ayrıca belediyenin Gökkubbe tarafında yaptığı güreş alanı tamamen güreşe ayrılmamalı. Güreş sahanın olduğu yeri de dönüşümlü hem futbol sahası hem Amerikan Futbolu hem güreş yeri yapılabilir” diye konuştu.

“OSMAN BAŞKAN'A KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

                Ispartaspor'un eski Teknik Direktörlerinden Hikmet Işık ise “Yıllardır Isparta sporu için çalışıyoruz. Uzun yıllar il dışında ve Isparta'mızda görev yaptık. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun Bey'in düşüncelerine katılmamak mümkün değil. Çok güzel tespitlerde bulunmuş. Ve de katılıyoruz. Bu şehrin bir hedef takımı olmalı. Profesyonel ligde takımımız oldu mu durum çok daha farklı olur. Tesisleşme, altyapı, Amatör Futbolevi çok önemli. Afyon örneğini veriyoruz. Afyon başardı biz neden başarmayalım. Isparta en büyük hizmet spordur” diye konuştu.

“EN İYİ TANITIM SPORDUR”

                Basketbol İl Temsilcisi Murat Sağlamer ise Isparta'nın sporda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “Osman Başkan'ın açıklamaları son derece güzel. Ayrıca tüm dalları kapsayan projeleri var. Futboldan salon sporlarına kadar güzel düşüncelerinin olması sevindirici. İnşallah Isparta'mızın temsilcileri ve sporcuları profesyonel liglerde olur.  En iyi tanıtım spordur dedi.

 

Bu haber 542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...